1. yle.fi
  2. Uutiset

Mainos lupaa työtä Suomeen – tehdas päätetty jo siirtää ulkomaille

Familonin mainoskampanjassa käytetyt sanavalinnat ovat saaneet monet ärsyyntymään. Erityisesti Kankaanpäässä lupaus työpaikkojen lisäämisestä Suomeen vaikuttaa tylyltä, kun työt ovat siirtymässä sieltä Viroon. Familonin tomitusjohtaja myöntää tilanteen tyylitajuttomuuden.

Kotimaan uutiset
mainos
kuvakaappaus Pirkka-lehdessä julkaistusta mainoksesta

Suomalaisilla ei todennäköisesti ole mitään sitä vastaan, että maahan saadaan lisää työpaikkoja. Tällaista lupaava mainonta voi kuitenkin tuntua harhaanjohtavalta aikana, jolloin yhä useampi yritys siirtää tuotantoaan ulkomaille.

Familonin tuore mainos on saanut erityisesti kankaanpääläiset ärsyyntymään. Mainoksessa kehotetaan ostamaan Kankaanpäässä valmistettuja tyynyjä ja peittoja ja luvataan ostamisen lisäävän töitä Suomeen.

"Tiesitkö, että nukkumalla hyvin voit tuoda työtä Suomeen? Osta nyt Kankaanpäässä tehdyt Familon Princess -tyynyt ja -peitteet. Kymppi lisää kuussa tuo 10 000 uutta työpaikkaa Suomeen."

"Tyylitajultaan ei paras mahdollinen"

Kankaanpääläisen ja suomalaisen työn mainostaminen tuntuu monen mielestä kuin puukoniskulta, sillä Familon on ilmoittanut siirtävänsä tuotantonsa Kankaanpäästä Viroon. Tämä ajatus sotii kampanjan mielikuvaa vastaan. Familonin toimitusjohtaja Jouko Salakka pahoittelee tilannetta.

– Kampanjasta sovittiin jo kauan ennen kuin päätös tuotannon siirtämisestä tehtiin. Periaatteessa mainos ei ole virheellinen, sillä tuotteet on kaikki tehty Kankaanpäässä ja meillä on edelleen tuotantoa Suomessa. Mutta pakko myöntää, että tyylitajultaan mainos ei nyt ole paras mahdollinen tähän aikaan.

Lue seuraavaksi