1. yle.fi
  2. Uutiset

Hallituksen joukot valtasivat Jemenin suurimman lentotukikohdan takaisin

Jemenin puolustusministeriöstä vannotaan, että taistelut huthikapinallisia vastaan jatkuvat, kunnes presidentti Abedrabbo Mansour Hadi voi palata maanpaosta Saudi-Arabiasta.

Ulkomaat
Maan hallistusta tukevien joukkojen tankki Adenin kaupungissa 30. heinäkuuta.
Maan hallistusta tukevien joukkojen tankki Adenin kaupungissa 30. heinäkuuta.AFP / Lehtikuva

Jemenin hallitukselle uskolliset joukot ovat vallanneet takaisin maan suurimman lentotukikohdan al-Anadin Adenin satamakaupungin pohjoispuolella, Jemenin puolustusministeriöstä kerrotaan. Taistelu lentotukikohdasta lojalistien ja huhtikapinallisten välillä kesti 24 tuntia.

Lojalistit valtasivat lentotukikohdan rakennukset, lentokonehallit ja varastot yön aikana. Aamulla valtava 15 neliökilometrin suuruinen tukikohta haravoitiin kapinallisten etsimiseksi. Ainakin 70 kapinallista kuoli taisteluissa ja 10 otettiin vangiksi. Hallituksen joukkojen tappiot olivat 24 kuollutta ja 23 haavoittunutta, puolustusministeriöistä kerrotaan.

Jemenin puolustusministeriö kehuu voittoa ja vannoo, että taistelut huthikapinallisia vastaan jatkuvat, kunnes presidentti Abedrabbo Mansour Hadi voi palata maanpaosta Saudi-Arabiastas, ja valta palautetaan hänelle.

Jemenin varapresidentti Khaled Bahah palasi maanpaosta Saudi-Arabiasta Jemeniin lauantaina. Bahah on korkea-arvoisin viranomainen, joka on palannut maahan sen jälkeen, kun hallituksen tukijat ajoivat huthikapinalliset Adenista heinäkuun puolivälissä.

Lähteet: AFP

Lue seuraavaksi