Idol-kisaan uudestaan maaniteltu transsukupuolinen laulaja pimahti: Pitäkää kisanne

Amerikkalainen laulaja uskoo, että hänet haluttiin uudestaan American Idol-kisan uuden tuotantokauden koelauluihin vain siksi, että hän on transsukupuolinen. Asiasta kertoo brittiläinen The Guardian -lehti.

viihde
American Idol -logo
FOX-TV

Amerikkalaisen Idol-laulukilpailun ympärille on syntynyt erikoinen kohu.

Brittiläisen The Guardian (siirryt toiseen palveluun) -lehden mukaan 21-vuotias Ryan Cassata väittää, että kisan tuottajat ovat toistuvasti maanitelleet häntä ottamaan uudestaan osaa Idolin koelauluihin, vaikka Cassata putosi tämänvuotisen show’n esikarsinnoissa.

Laulajan mukaan ohjelmantekijät innostuivat hänestä uudestaan, koska Cassata on transsukupuolinen, ja transsukupuolisuus herättää juuri nyt laajaa kiinnostusta Yhdysvalloissa.

Lisääntyneeseen kiinnostukseen on vaikuttanut voimakkaasti entinen kymmenottelija ja olympiavoittaja William Bruce Jenner, joka ilmoitti tänä keväänä olevansa nainen. Caitlyn Jenner -nimen ottanut entinen huippu-urheilija poseerasi heinäkuussa amerikkalaisen Vanity Fair -lehden kannessa naisena Annie Leibovitzin glamour-henkisissä valokuvissa.

Idol-kisaan yhä uudestaan houkuteltu Cassata julkaisi heinäkuun lopussa Idol-organisaatiolle osoitetun avoimen kirjeen, jossa hän puolustaa transsukupuolisten oikeuksia ja koskemattomuutta.

Räväkkä video on julkaistu YouTubessa (siirryt toiseen palveluun).

Siinä hän haukkuu Idols-kykyjenetsijöitä muun muassa seksistisiksi rasisteiksi.

– Ymmärrän, että haluatte minut kisaan vain siksi, että olen transsukupuolinen, joka sattuu olemaan laulaja. Ette siksi, että olen laulaja, joka sattuu olemaan transsukupuolinen, Cassata toteaa videolla.

American Idol -organisaatio on ilmoittanut tutkivansa Cassatan väitteiden todenperäisyyttä.