Škoda ostaa vaunuvalmistaja Transtechin

Suomalaisomistuksessa ollut vaunuvalmistaja Transtech siirtyy Škoda Transportation Groupille. Yhtiön nimi säilyy ennallaan.

talous
Valokuva Transtecin toteuttamaasta kaksikerroksisesta junan makuuvaunusta.
Transtechin osake-enemmistö siirtyy tsekkiläisen Škodan omistukseen.Transtech

Transtech Oy:n suomalaiset omistajatahot ja Škoda Transportation Group ovat tänään sopineet Transtechin osake-enemmistön siirtymisestä tsekkiläisen Škodan omistukseen.

Kauppa mahdollistaa Transtechin mukaan lisäresursseja tuotekehitykseen ja tavoiteltuun kansainvälistymiseen. Suomalainen Sinituote Oy jatkaa Škodan toivomuksesta vähemmistomistajana. Yhtiön nimi säilyy ennallaan.

– Pitkän aikavälin pääsuunnitelmamme on vahvistaa yhtiömme asemaa erityisesti Länsi-Euroopassa. Suomalaisen Transtechin yritysosto on yksi askeleista, joilla haluamme saavuttaa päämäärämme, sanoo Tomáš Krsek, Škoda Transportationin hallituksen puheenjohtaja tiedotteessa.

– Yritysoston avulla Škoda Transportation on siirtymässä avainasemaan rautatie- ja raitiovaunujen alalla Suomen markkinoilla. Yhtä merkittävää on myös se, että tällä kaupalla Škodan asema paranee selvästi liiketoiminnassa koko Skandinaviassakin, täydentää Zdeněk Majer, Škoda Transportationin varatoimitusjohtaja.