Hullu hullumpi yläaste vetoaa nuoriin ja aikuisiin – katso kaikki kahdeksan jaksoa Yle Areenassa

17-vuotiaan rovaniemeläisen animaatiosarja Hullu hullumpi yläaste kerää kehuja ja katselukertoja. Ensimmäisellä jaksolla on Yle Areenassa jo yli 85 000 katsojaa.

Kuvakaappaus Tuomas Toivaisen Hullu hullumpi yläaste- animaatiosarjasta. Kuva: Yle

TV2:n nuortenohjelman Summerin animaatiosarja Hullu hullumpi yläaste on ollut menestys. Yle Areenassa sarjan jaksojen katsojamäärät ovat tällä hetkellä 50 000:stä yli 85 000:n. 17-vuotiaan Tuomas Toivaisen luomassa animaatiossa seikkailevat Antti, Kalle ja Keijo sekä muut stereotyyppiset yläastehahmot.

– Mietin ihmishahmoja, joita löytyy jokaiselta yläasteelta ja joista jokainen voisi tunnistaa omat tuttunsa. Sarjan tapahtumat ovat tietysti kaikuja siitä, mitä olen kokenut omana yläasteaikanani, Toivainen kertoo.

Toivaisen animaatiosarjassa viljellään paitsi pieruhuumoria myös piikitellään kekseliäästi nykypäivän hullutuksia sekä tunnettuja henkilöitä ja lausahduksia. Ensimmäisenä yläastepäivänä koulun asfaltissa on teksti "Ken tästä käy saa kaiken toivon heittää".

– Se oli minun Dante - viittaukseni. Sarjassa vilisee sellaisia pieniä pysäytyskuvavitsejä ja intertekstuaalisia viittauksia. Tykkään viljellä niitä.

Toivaisen lisäksi sarjassa ääninäyttelee neljä lappilaista. Animaatio valmistui itseoppineen tarinankertojan kotistudiossa ja vain dialogin nauhoittamisessa ja äänen miksauksessa tarvittiin apuja.

– Olen viime syksystä saakka tehnyt lähes täyspäiväisesti töitä tämän sarjan parissa. Kesällä olen pahimmillaan tehnyt kaksitoistatuntista päivää.

Jatkoa tulossa?

Toivaisen kova työ on kannattanut, sillä Yle TV2 on kiinnostunut tekemään nuoren tarinataiturin kanssa jatkosopimuksen.

Hän on poikkeuksellisen lahjakas, ahkera ja näkemyksellinen nuori tekijä.

Summerin toimitussihteeri Mari Keinänen, Yle TV2

– Olemme olleet Summerissa todella fiiliksissä. Keskusteluja jatkosta on käyty. Sarjan laatu on sellainen, että sitä on mielekästä esittää jatkossakin, Summerin toimitussihteeri Mari Keinänen sanoo.

Keinänen ei vielä osaa sanoa, tuleeko samasta sarjasta toinen kausi vai tekeekö Toivainen Ylelle jotakin uutta. Toimitussihteeri kehuu nuoren rovaniemeläisen ammattimaista otetta.

– Tuomaksen työskentelymetodit ovat kuin ammattilaisella. Hän on poikkeuksellisen lahjakas, ahkera ja näkemyksellinen nuori tekijä. Tuomas Toivainen on nimi, joka kannattaa pistää korvan taakse, Keinänen suitsuttaa.

Hullu hullumpi yläaste - sarjan viimeinen jakso julkaistiin tänään Yle Areenassa. Syksyllä Areenassa nähdään lisäksi kahdeksanosainen Näin tehtiin Hullu hullumpi yläaste - sarja, jossa Toivainen avaa työskentelymetodejaan.