13-vuotiaan pojan raaka surma kuohuttaa Bangladeshissa – "Keskiaikaista barbarismia"

Pojan surmasta on pidätetty hänen entinen työnantajansa sekä kaksi muuta ihmistä. Poliisin tietojen mukaan työnantaja oli suuttunut siitä, että poika oli vaihtanut työpaikkaa.

Ulkomaat

13-vuotiaan pojan raaka surma on nostattanut mielenosoituksia Bangladeshin lounaisosassa. Kulnan kaupungissa maanantaina tehdystä surmasta syytetään pojan entistä työnantajaa, joka johtaa moottoriasennusliikettä.

Poliisin mukaan liikkeen johtaja oli raahannut kahden muun miehen kanssa pojan verstaalle ja työntänyt ilmakompressorin putken hänen peräsuoleensa. Sen jälkeen johtaja oli käynnistänyt laitteen, jota käytetään autonrenkaiden täyttämiseen.

Paikalliset asukkaat pelastivat pojan ja veivät hänet sairaalaan, mutta hän kuoli sisäisiin vammoihin.

Poliisi sanoo työnantajan olleen suuttunut siitä, että poika oli vaihtanut työpaikkaa muutamia kuukausia aikaisemmin.

Pojan kuoltua paikalliset asukkaat hyökkäsivät verstaaseen ja raahasivat johtajan sekä kaksi muuta poliisin luo. Sadat ihmiset osoittivat maanantaina mieltä surmaa vastaan, joukossa pojan äiti ja sisar. Pojan isä on vaatinut televisiossa oikeutta.

– Tämä on pahin murha mitä olen nähnyt työurani aikana. Tämä on yksinkertaisesti keskiaikaista barbarismia, sanoo kaupungin poliisikomentaja Nibash Chandra Majhi.

Heinäkuussa toinen raaka lapsisurma

Heinäkuussa Bangladeshissa nostati kohun toinen 13-vuotiaan pojan raaka surma, josta kuvattua videota on levitetty sosiaalisessa mediassa.

Miesjoukko sitoi sitoi pojan pylvääseen ja hakkasi kuoliaaksi koillisessa Sylhetin kaupungissa. Poika aneli surmaajia säästämään hänen henkensä.

Surmaajat syyttivät poikaa yrityksistä varastaa riksa.

Surma herätti keskustelua köyhien lasten kohtelusta Bangladeshissa. YK:n lastenjärjestön Unicefin mukaan yli 3,2 miljoonaa 5–17-vuotiasta bangladeshilaislasta käy töissä. Heistä 1,3 miljoonaa työskentee vaarallisissa olosuhteissa.