1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Saksalaiskansanedustajan panos keskusteluun maahanmuutosta: Majoitti pakolaisia kotiinsa

Kristillisdemokraattista puoluetta edustava Martin Patzelt uskoo, että tällaiset teot auttavat pääsemään eroon vihamielisyydestä siirtolaisia kohtaan. Hän kehottaa myös muita kansalaisia ottamaan aktiivisemmin osaa siirtolaiskriisiin.

Ulkomaat
Martin Patzelt.
Martin Patzelt.Patrick Pleul / EPA

Saksassa kristillisdemokraattisen puolueen CDU:n kansanedustaja Martin Patzelt on majoittanut kotiinsa kaksi eritrealaista pakolaista ja auttaa miehiä työn etsimisessä, kertovat saksalaiset tiedotusvälineet.

Yleisradioyhtiö ARD:n (siirryt toiseen palveluun) haastattelema Patzellt kehottaa myös muita samaan. Hänen mukaansa tällaiset teot auttavat pääsemään eroon vihamielisyydestä siirtolaisia kohtaan.

Patzeltin mukaan kumppanuus, huolenpito ja tervetulleeksi toivottaminen auttavat antamaan pakolaisille kasvot ja nimen, niin että he nousevat esiin turvapaikanhakijoiden anonyymista joukosta.

"Haluamme auttaa heidät alkuun"

Briesenissä Brandenburgissa asuvat Patzel ja hänen puolisonsa tapasivat miehet kirkossa ja kutsuivat heidät päivälliselle. Myöhemmin eritrealaismiehet kysyivät, voisivatko he muuttaa Patzelteille, kertoo Die Welt -lehti (siirryt toiseen palveluun).

Sanoimme kyllä. Haluamme auttaa heitä alkuun, auttaa oppimaan saksaa ja päästää heidät jonain päivänä takaisin yhteiskuntaan kuten omat lapsemme, Martin Patzelt sanoo. Eritrealaiset ovat asuneet heillä nyt kuukauden ja molemmat ovat saaneet tilapäistöitä. Saksassa he ovat olleet 1,5 vuotta.

Kun vihreiden kansanedustaja Hans-Christian Ströbele vaati viime vuonna lisää rahaa pakolaispolitiikan muuttamiseksi humaanimmaksi, Patzelt ehdotti sen sijaan kansalaisia osallistumaan aktiivisemmin siirtolaiskriisiin ottamalla pakolaisia kotiinsa.

Patzelt kertoo, että majoitettuaan eritrealaiset hän on saanut sekä kiitosta että jopa tappouhkauksia.

Martin Patzelt oli kahdeksan vuotta Frankfurt an der Oderin pormestari, kunnes hänet valittiin kaksi vuotta sitten kansanedustajaksi. Patzelt edustaa liittokansleri Angela Merkelin puoluetta. Patzelteilla on viisi lasta, joista yksi asuu vielä kotona. Lapsenlapsia heillä on kymmenen.

Lue seuraavaksi