A-studion uusi kasvo fanittaa Vickania

Painavan asian vastapainoksi Johanna Vesikallio seuraa myös kevyempiä aiheita, kuten kuninkaallisia.

politiikka
Johanna Vesikallio
Johanna VesikallioYle

A-studion juontajana aloittaa tänään keskiviikkona toimittaja Johanna Vesikallio. Hän tuli Yle Uutisiin STT-Lehtikuvasta, jossa toimi viimeksi yhteiskuntatoimituksen politiikan esimiehenä.

Vesikallio aloitti työt A-studion toimituksessa muutama viikko sitten, nyt on aika siirtyä studion puolelle.

– Jännittää! Televisiotyö on minulle uutta, mutta toisaalta luotan, että hyvän journalismin ominaispiirteet ovat välineestä riippumatta samoja.

Mitä odotat työltä tv:n ajankohtaisohjelmassa?

– Odotan, että pääsen tekemään kiinnostavaa ja ajassa kiinni olevaa journalismia niin hyvin kuin ikinä tällä kokemuksella ja innokkuudella osaan. Odotan myös sitä, että saan oppia kokeneemmilta kollegoilta eri puolella Yleä.

– A-studio on mielestäni Suomen paras ja kiinnostavin ajankohtaisohjelma televisiossa, joten kun tuli mahdollisuus työskennellä tässä ohjelmassa, oli päätös lopulta helppo. A-studion rima on aiheiden ja käsittelytavan osalta kunnianhimoisen korkealla, mikä myös vaikutti paljon päätökseen, Vesikallio jatkaa.

Ajankohtaisjournalistin työssä ollaan tekemisissä merkittävien kotimaan ja ulkomaan uutistapahtumien kanssa. Painavan asian vastapainoksi Johanna Vesikallio seuraa myös kevyempiä aiheita, kuten kuninkaallisia, joista erikoisosaamisalueekseen hän mainitsee Ruotsin kuninkaalliset. Harrastus on jatkunut jo kolmannessa sukupolvessa.

Illan A-studiossa keskustellaan energiapolitiikan vaikutuksesta Suomen ulkopolitiikkaan. Studiossa mm. kansanedustajat Mauri Pekkarinen (kesk.) ja Pekka Haavisto (vihr.). A-studio 5.8.2015 TV1 klo 21.05.