1. yle.fi
  2. Uutiset

Moottoriurheilijat haluavat jatkaa Yyterissä – asukkaat valittavat melusta

Porin Yyterin moottoriradalla on ajettu 70-luvulta saakka. Radan vuokraaja eli Porin Moottorikerho hakee uutta ympäristölupaa, vaikka kaupungin ympäristötoimessa on toivottu radan siirtämistä muualle.

urheilu
Kisat meneillään moottoriradalla Yyterissä.
Yyterin moottoriradalle haetaan uutta ympäristölupaa.Petri Meritähti

Porin Yyterin moottorirataa hallinnoiva Porin Moottorikerho hakee radalle uutta ympäristölupaa.

Porin ympäristövirkamiehet ovat toivoneet, että rata siirrettäisiin muualle, esimerkiksi Hangassuon kaatopaikan lähelle. Syynä on radan aiheuttama meluhaitta.

Moottoriradan lähiseudulla sijaitsevat myös kuuluisat Yyterin dyynit ja hiekkaranta, mutta radan ympäristöhaitat eivät ulotu ranta-alueelle saakka.

Harrastajia on niin vähän, että heidän rahoillaan ei uutta moottorirataa saada rakennettua.

Porin Moottorikerhon puheenjohtaja Jussi Heinonen

Uusi rata suunnitteilla

Moottorikerhon puheenjohtaja Jussi Heinonen sanoo, että kerho on tehnyt ympäristöluvan hakemisen pohjaksi vaaditun selvityksen uuden radan rakentamisesta.

Uuden radan hinnaksi tulisi noin miljoona euroa, mitä summaa Porin seudun moottoriharrastajat eivät hänen mukaansa pysty kokoamaan.

– Tarkoitus on jatkaa Yyterissä. Myös alueen vuokrasopimus kaupungin kanssa jatkuu toistaiseksi voimassa olevana. Sopimuksessa on vuoden irtisanomisaika, Heinonen sanoo.

Yyterin radan sulkeminen ja uuden radan rakentaminen on pitkän aikavälin suunnitelmissa.

– Kymmenen vuoden periodilla voisimme saada EU:n aluerahoitusta tai muuta yhteiskunnan tukea uuden radan tekemiselle. Harrastajia on niin vähän, että heidän rahoillaan ei uutta moottorirataa saada rakennettua, Heinonen sanoo.

Yyterissä ovat ratamme motocrossia ja speedwaytä varten.

Porin Moottorikerhon puheenjohtaja Jussi Heinonen

Yyterissä vuosikymmeniä

Porin moottorikerhon puheenjohtajan Jussi Heinosen mukaan moottoriurheilua harrastaa Porin seudulla parisensataa ihmistä. Moottoripyörillä on ajettu omalla radalla Yyterissä 1970-luvulta saakka.

– Yyterissä ovat ratamme motocrossia ja speedwaytä varten. Homma loppuu tyystin ilman näitä ratoja. Toivomme, että lupa saataisiin vuoden loppuun mennessä, Heinonen sanoo.

Lupahakemuksesta voi esittää muistutuksia ja siitä voi lausua mielipiteensä 2.9. mennessä. Radan nykyinen ympäristölupa päättyy vuoden lopussa.

Lue seuraavaksi