1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. mielenosoitukset

Jyväskylässä mielenosoitus rasismia ja fasismia vastaan

Mielenosoitusta markkinoitiin alun perin Meillä on unelma -nimellä, joka viittasi Helsingin viimeviikkoiseen mielenosoitukseen. Sen järjestäjät kuitenkin sanoutuivat irti Jyväskylän tapahtumasta.

mielenosoitukset

Jyväskylän Kirkkopuistossa pidetään huomisiltana mielenosoitus rasismia ja fasismia vastaan. Tapahtumaan on kerätty osallistuja Facebook-sivustolla, josta ei käy ilmi tapahtuman järjestäjiä. Järjestäjät eivät ole myöskään vastanneet kaikkiin tapahtumaa koskeviin kysymyksiin Facebook-sivulla.

Alun perin mielenosoitusta markkinoitiin nimellä, joka liitti tapahtuman Helsingin viimeviikkoiseen Meillä on unelma -mielenosoitukseen. Helsingin tapahtuman järjestäjät kuitenkin irtisanoutuivat Jyväskylän mielenosoituksesta tänään, ja tapahtuman nimi muutettiin.

Yle Keski-Suomi tavoitti yhden mielenosoituksen järjestäjistä, mutta hän ei halunnut esiintyä julkisuudessa. Järjestäjän mukaan Jyväskylän mielenosoitus on muutaman yksityishenkilön organisoima tapahtuma.

Järjestäjät odottavat mielenosoitukseen noin tuhatta osallistujaa.

Uutista korjattu klo 18:30: Helsingin Meillä on unelma -mielenosoituksen järjestäjät irtisanoutuivat Jyväskylän tapahtumasta tänään, ja tapahtuman Facebook-sivuilla kaikkiin kysymyksiin ei ole vastattu, mutta joihinkin on.

Lue seuraavaksi