1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kulttuuri

Tampereen Teatterikesä pohtii perhettä ja porukkaan kuulumista

Taiteellisten johtajien mukaan festivaalin pääesitysten teemana on perhe ja se, miten asetumme osaksi erilaisia yhteisöjä.

kulttuuri
Mikko Roiha, Mikko Kanninen, Kaarina Hazard
Carolin Büttner / Tampereen Teatterikesä

Tampereen Teatterikesä alkoi tiistaina ja jatkuu sunnuntaihin asti. Festivaaleilla nähdään 11 kotimaista ja 8 kansainvälistä esitystä. Lisäksi on kymmeniä muita tapahtumia.

Teatterikesän taiteelliset johtajat Kaarina Hazard, Mikko Kanninen ja Mikko Roiha olivat valitsemassa esityksiä.

Heidän mukaansa ohjelmisto alkoi rakentua perheen käsitteen ympärille. Se laajeni kysymykseksi siitä, mikä perhe on. Perhe tarkoittaa kuulumista johonkin. Kaikkia esityksiä yhdistää se, miten kuulumme eri ryhmiin tai yhteisöihin.

Hazardin mukaan tämän kesän poliittiset tapahtumat ovat tuoneet esiin kysymyksen siitä, mitä ovat ne porukat, joihin kuulutaan.

Tekijöitä palkittiin

Teatterikesän avajaisissa julkistettiin Olavi Veistäjän rahaston palkinto, jonka jakoivat turkulainen nukketeatteriyhteisö Aura of Puppets ja tamperelainen näyttelijä, käsikirjoittaja ja ohjaaja Antti Mikkola.

Mikkola kertoi sovittavansa parhaillaan näytelmää Seinäjoen Kaupunginteatteriin ja kirjoittavansa omaa tekstiä.

–Suosikkiaiheeni ovat kontrolli ja kontrollointi. Ne ovat vahvasti kiinni vallan käsitteessä. Esimerkiksi perheessä vallankäyttö osoittautuu kontrollointina, Mikkola kertoi.

Teatterikesän nettisivuilla kerrotaan, että pääohjelmiston lisäksi on tarjolla Keskustorille rakennettu ohjelmateltta, jossa on musiikkiesityksiä.

OFF Tampere -oheisohjelmisto tarjoaa muun muassa sirkusta. Mukana ovat Sorin Sirkus ja Circus Ruska Festival. Encorebaana -ravintolafestivaalilla on ilmaiskonsertteja. Tortaina järjestettävä Tapahtumien Yö on ympäri kaupunkia levittäytyvä juhla.

Muu ohjelmisto tarjoaa seminaareja, paneelikeskusteluita, työpajoja ja katutapahtumia.

Ohjelmasta voi lukea lisää täältä (siirryt toiseen palveluun).

Lue seuraavaksi