1. yle.fi
  2. Uutiset

Lännen Media: Väärennetyn rahan nettikauppa yltää Suomeenkin

Ilmiö on noussut pintaan "viimeisen vuoden sisällä", rikoskomisario Jukka Martikainen sanoo. Lännen Median mukaan euroseteliväärennöksetkin ovat lisääntyneet: Niitä on löydetty vuoden ensimmäisellä puoliskolla 521. Vuosi sitten vastaava määrä oli 188.

Kotimaan uutiset
Setelikäärö.
Henrietta Hassinen / Yle

Väärennetyn rahan nettikauppa on levinnyt myös Suomeen. Asiasta uutisoi maakuntalehtien Lännen Media.

Lännen Median mukaan keskusrikospoliisi on hiljattain pysäyttänyt ensimmäisiä lähetyksiä, joissa on yritetty salakuljettaa maahan netin kautta hankittuja vääriä euroja.

Rikoskomisario Jukka Martikainen sanoo, että "oikeastaan viimeisen vuoden sisällä tämä ilmiö on noussut kunnolla pintaan".

Hän kertoo keskusrikospoliisin seuraavan tilannetta ja varautuvan siihen, että väärennösten nettikauppa kasvaa.

Toistaiseksi Suomeen tiedetään päätyneen vain pieniä lähetyksiä, Lännen Media kirjoittaa. Martikainen sanoo, että määrät ovat olleet alle kymmenen seteliä kerralla.

Europolin asiantuntija Jeroen Peeters kertoo Lännen Medialle, että käytännössä kaikki laadukkaat euroväärennökset tehdään Italiassa.

Lännen Median mukaan Suomessa on löytynyt tammi-kesäkuussa yhteensä 521 euroseteliväärennöstä. Vuosi sitten vastaavaan aikaan määrä oli 188. Yli puolet väärennöksistä on 20 euron seteleitä.

Lue seuraavaksi