1. yle.fi
  2. Uutiset

Oulun uudesta yleiskaavasta löytyy muun muassa raitiovaunulinja

Ensimmäinen uuden Oulun yleiskaavaehdotus on asetettu nähtäville. Kaavasta löytyy muun muassa bulevardisuunnitelma Kemintielle sekä bulevardia kulkeva raitiovaunulinja.

Kotimaan uutiset
Työpaikat sijoittuvat hyvän joukkoliikenteen äärelle uudessa yleiskaavaehdotuksessa
Yleiskaavaehdotus

Monikuntaliitoksella syntyneen Uuden Oulun yleiskaavaehdotus on asetettu nähtäville keskiviikkona. Yleiskaava on merkittävin uuden kunnan maankäyttöä ohjaava suunnitelma.

Yleiskaavassa varaudutaan uuden Oulun kasvuun siten, että vuoteen 2030 mennessä tulisi noin 30 000 uutta asukasta ja 15 000 uutta työpaikkaa. Vuoteen 2050 mennessä tulisi jo noin 60 000 uutta asukasta ja 35 000 uutta työpaikkaa.

Nyt nähtäville asetettu yleiskaava tuli vireille jo keväällä 2011. Sen tavoitteet hyväksyttiin syksyllä 2012 ja kaavan luonnos oli nähtävillä keväällä 2014.

Tulevaisuuden suunnitelmia esitellään myös yleisötilaisuuksissa

Yleiskaavaehdotus on julkisesti nähtävillä 5.8.-7.9.2015 välisenä aikana Oulu10 -palveluissa. Aineistoon voi tutustua myös Oulun kaupungin Ympäristötalolla sekä Haukiputaan, Kiimingin, Oulunsalon, Ylikiimingin ja Yli-Iin palvelu- ja yhteispalvelupisteissä.

Ensi viikolla järjestetään kaavaehdotuksesta yleisötilaisuudet Haukiputaalla maanantaina, Oulun keskustassa tiistaina, Oulunsalossa keskiviikkona ja Kiimingissä torstaina.

Yleiskaava on jo nähtävillä Oulun nettisivuilla. Siellä voi tutustua muun muassa Kemintien bulevardisuunnitelmiin, johon liittyy myös raitiovaunulinjan mahdollinen rakentaminen.

Lue seuraavaksi