Epäiltyjä tuhotöitä Seinäjoella – poliisi kaipaa havaintoja

Seinäjoella on tapahtunut useita tulipaloja, joita poliisi epäilee tahallaan sytytetyiksi. Poliisi on ottanut kiinni paloista epäiltyinä kaksi henkilöä.

Kotimaa

Pohjanmaan poliisi epäilee useita Seinäjoella tapahtuneita paloja tahallaan sytytetyiksi, ja niiden suhteen toivotaan nyt havaintoja palopaikkojen läheisyydessä tapahtuma-aikaan oleskelleista henkilöistä.

– Kaikista selittämättömistä paloista, varsinkin, jos on henkilöhavaintoja tekopaikoilta tapahtuma-aikaan, ollaan kiinnostuneita. Varsinkin jos on tuntomerkkejä henkilöistä, jotka ovat paikalla olleet, sanoo rikoskomisario Harri Teivaanmäki Pohjanmaan poliisista.

Kuivaustelineitä, roskakatoksia ja vessoja

Lauantain 1. elokuuta vastaisena yönä Seinäjoella Leimakirveentiellä paloi kokonaisuudessaan roskakatos. Poliisin mukaan palo osoittautui tahallaan sytytetyksi. Poliisi kertoo, että pian ensimmäisen palon jälkeen ilmoitettiin Savottatiellä uusi palon alku, kun rivitaloyhtiön autokatos oli sytytetty palamaan. Poliisi otti jälkimmäiseltä palopaikalta kiinni kaksi henkilöä epäiltyinä palojen sytyttämisestä.

Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeus on vanginnut poliisin kiinniottamat henkilöt todennäköisin syin epäiltyinä kahteen tuhotyöhön. Epäillyt ovat alustavasti esitutkinnassa kertoneet sytyttäneensä Kasperin ja Pajuluoman kaupunginosien sekä Hallilanvuoren kuntoradan alueella useita paloja. Palamaan on sytytetty mm. kuivausteline, roskakatos, autokatos, laavun WC, peräkärryllä ollut WC sekä useita maastopaloja ja roskapönttö.

– Alkuvaiheessa tässä on selvitetty ainakin seitsemän eri paikkaa, missä juuri nämä henkilöt ovat olleet. Paljon enemmänkin niitä on poliisilla on tiedossa, mutta pyritään selvittämään, ovatko ne juuri nämä henkilöt vai muita henkilöitä, jotka ovat niitä sytyttäneet, Harri Teivaanmäki sanoo.

Nyt kyseessä olevat palot ajoittuvat kevääseen ja kesään 2015.

– Kasperin ja Pajuluoman alueella on ollut poikkeuksellisen paljon näitä paloja viime aikoina. Voi olla, että ovat näiden henkilöiden (tekemiä) tai muiden – sitä nyt selvitellään, Teivaanmäki sanoo.

Silminnäkijähavaintoja paloihin liittyen voi soittaa Pohjanmaan poliisin Seinäjoen tutkinnan numeroon 0400-762009 virka-aikaan.