Porin jäähallin remontissa loppukiri: "Töitä tehdään yötä päivää"

Porin jäähalli on muuttanut ulkomuotoaan remontin aikana näkyvästi. Töitä riittää silti vielä runsaasti. Kaikkea ei saada millään valmiiksi ennen kuin kiekko putoaa jäähän ensimmäistä kertaa lokakuussa. Loppukirin aikana remonttia aiotaan tehdä ympäri vuorokauden.

urheilu
Porin jäähalli remontissa
Katja Halinen / Yle

Punainen ja musta hallitsevat Porin remontoidun jäähallin värimaailmaa. Ässien kotihalli valmistuu kovaa vauhtia, mutta kaikkea ei saada valmiiksi ennen kauden alkua. Kaukalo on sentään pelikunnossa kauden ensimmäisessä ottelussa 10.10.

– Joustolaidasta on nyt puolet paikoillaan, mutta kyllä toinenkin puoli ehditään asentaa ennen kuin kiekko putoaa jäähän. Tehtävää riittää silti koko kaudeksi. Esimerkiksi uudisosa valmistuu kokonaisuudessaan vasta talven aikana, kertoo hallimestari Jani Rantanen.

Jäähallin uudisosaan rakennetaan muun muassa ravintola- ja yleisötiloja sekä uudet pukukopit. Myös hallin koko tekniikka on uusittu remontin yhteydessä.

Tiukka aikataulu tuo yövuoron

Vastaava työnjohtaja Rami Lahti kertoo, että hallilla on tehty töitä lähes kellon ympäri. Tahti tiivistyy vielä entisestään.

– Aikataulu on todella tiukka. Tiivistämme vielä joukkoja ja alamme pistää porukkaa yövuoroon. Ei tässä mitään ylitsepääsemätöntä ole vaikka töitä riittääkin.

Porin Ässät aloittaa kauden remontista johtuen peräti kymmenellä peräkkäisellä vierasottelulla.