1. yle.fi
  2. Uutiset

Poliisikaan ei tiedä illan mielenosoituksen järjestäjää

Poliisikaan ei tiedä Jyväskylässä tänään järjestettävän rasisminvastaisen mielenosoituksen järjestäjää. Tapahtumaan on kerätty osallistujia Facebookissa. Poliisi arvioi, ettei lapsiperheiden ehkä kannattaisi osallistua mielenosoitukseen.

mielenosoitukset
Mielenosoitus rasismia vastaan
Kuvakaappaus "Mielenosoitus Rasismia ja Fasismia vastaan" -facebook sivulta.Facebook / Yle

Komisario Arto Rajala Jyväskylän poliisiasemalta kertoo, että poliisi ei tähän mennessä ole saanut ilmoitusta Jyväskylän rasisminvastaisen mielenosoituksen järjestäjästä.

– Mekin odotamme sitä ilmoitusta, jotta pääsisimme sopimaan yhteisistä pelisäännöistä. Siten voisimme turvata tilaisuutta mahdollisimman tehokkaasti, hän sanoo.

Poliisi on kuitenkin valmistautunut tilaisuutta varten suuremmalla joukolla, kuin mitä lauantaina äärioikeiston mielenosoituksessa oli.

– Meillä on tilaisuutta varten tilanneorganisaatio luotuna, ja resursseja on vahvistettu, Rajala sanoo.

Rajala suosittelee, että lapsiperheet harkitsisivat tarkkaan osallistumista tilaisuuteen, koska sen luonteesta ei ole tietoa.

– Kun ei tiedetä järjestäjää, ei tiedetä kuka kokoontuu ja mikä on agenda. Rasismia vastaan ollaan toki, mutta tuleeko erityisasioita, joiden vuoksi joku toisinajatteleva henkilö tai ryhmä voisi sinne tulla? Tämä on hämärän peitossa, ja se on meille huono juttu, Rajala sanoo.

Ilmoitus yleisestä kokouksesta tulisi jättää kokouspaikan poliisille viimeistään kuusi tuntia ennen kokouksen alkamista.

– Jos ilmoitusta ei ole tehty, tilaisuuden kulku pitää arvioida paikan päällä. Siinä tehdään sitten ratkaisut siitä, onko kyse kokoontumisen suojaa nauttivasta kokouksesta vai ei. Toivottavasti sieltä joku yhteyshenkilö löytyy, sillä lakikin sen vaatii, Rajala sanoo.

Rajala kehottaa etenkin lapsiperheitä harkitsemaan mielenosoitukseen osallistumista.

– Näin hämärän peitossa oleva ilmoitus kuin mitä tässä on, niin lapsiperheenä miettisin kaksi kertaa. Omia lapsiani en sinne veisi, hän toteaa.

Lue seuraavaksi