Jani Mäkelä kiistää kampanjoivansa Etelä-Saimaata vastaan

Perussuomalaisten lappeenrantalainen kansanedustaja Jani Mäkelä ilmoitti eilen Facebook-sivullaan peruuttavansa Etelä-Saimaan tilauksen ja neuvoi myös miten tilauksen voi perua. Etelä-Saimaan päätoimittaja Pekka Lakka hämmästelee kansanedustajan toimintaa.

Kotimaa
Jani Mäkelä perussuomalaiset
Alex Turunen / Yle

Sanomalehti Etelä-Saimaa syyttää perussuomalaisten lappeenrantalaista kansanedustaja Jani Mäkelää lehtitilausten peruuttamiskampanjasta sanomalehteä vastaan. Mäkelä ilmoitti eilen Facebook-sivullaan peruuttavansa Etelä-Saimaan tilauksen ja neuvoi miten tilauksen voi perua.

Jani Mäkelä kiistää, että hän kampanjoisi Etelä-Saimaan tilausten peruuttamisten puolesta.

– Olen ilmottanu, että itse luovuin lehden tilauksesta luottamuspulan takia ja kerroin samassa Etelä-Saimaan asiakapalvelun yhteystiedot, jos joku muu kokee haluavansa toimia samoin, Mäkelä jatkaa.

"Nyt sotketaan keskenään sensuuri ja editointi"

Taustalla on kiista puolueiden edustajien puoluesidosten esilletuomisesta mielipidekirjoituksissa sekä mielipidekirjoitusten muokkaamisesta lehden toimituksessa ennen julkaisua.

– Edustamani puolueen kannalta on julkaistu loukkaavaa tietoa ja puolueen ei ole annettu vastata siihen, Mäkelä kommentoi.

Meillä on varaa myöntää omat vrheemme, mutta tässä ei ole tapahtunut virhettä.

Pekka Lakka

– Kunnioitan lehden oikeutta päättää omasta sisällöstään. Tämä ei ole kannnaotto lehdistöä vastaan, Mäkelä vakuuttaa.

Etelä-Saimaan päätoimittaja Pekka Lakka hämmästelee kansanedustajan toimintaa.

– Journalistisesti perustellut ratkaisut ovat suututtaneet kansanedustajan. Kyllä perussuomalaiset ihan samoin periaattein tulee esiin kuin muiden puolueiden ja ryhmittymien edustajat. Tässä nyt sotketaan keskenään sensuuri ja editointi. Mielipidepalstan tekstit menevät kaikki jonkinlaisen editoinnin läpi, Lakka kertoo.

– Toimituksessakin tehdään virheitä ja meillä on pyrkimys objetiivisuuteen. Meillä on varaa myöntää omat vrheemme, mutta tässä ei ole tapahtunut virhettä. Olemme toimineet niiden periaatteiden mukaan joiden mukaan toimimme kaikkien mielipidekirjoitusten kohdalla, Lakka täsmentää.