Ruotsin media: Jyväskylässä vangittu ruotsalainen on Ruotsin vastarintaliikkeen johtohahmoja

Ruotsin median mukaan mies on Ruotsin vastarintaliikkeen Mälarinlaakson korkein johtaja.

Ulkomaat
Jyväskylän lauantaiseen väkivaltaiseen mellakkaan osallistumisesta ja pahoinpitelystä epäilty henkilö (oik.), vierellään avustava lakimies Olli Santanen käräjäoikeuden vangitsemisistunnossa Jyväskylässä keskiviikkona.
Jyväskylän lauantaiseen väkivaltaiseen mellakkaan osallistumisesta ja pahoinpitelystä epäilty henkilö (oik.), vierellään avustava lakimies Olli Santanen käräjäoikeuden vangitsemisistunnossa Jyväskylässä keskiviikkona.Juha Sorri / Lehtikuva

Toinen Jyväskylän mellakoista eilen tiistaina vangittu ruotsalainen kuuluu Ruotsin uusnatsijärjestön johtohahmoihin, Ruotsin media kertoo. Jyväskylän käräjäoikeus vangitsi kaksi ruotsalaista epäiltyinä väkivaltaiseen mellakkaan osallistumisesta ja pahoinpitelystä.

Ruotsin median mukaan 31-vuotias mies on Ruotsin vastarintaliikkeen Mälarinlaakson korkein johtaja. Mälarinlaakso on Ruotsin tiheimmin asuttua seutua, ja se kattaa Tukholman, Uppsalan, Västmanlandin ja Södermanlandin läänit.

– Hän on ollut aktiivinen jo vuosia. Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun hän on sekaantunut mielenosoituksiin tai mellakoihin, Mikael Ekman ihmisoikeuksia puolustavasta Expo-säätiöstä sanoo.

31-vuotias mies tuomittiin viime keväänä Ruotsissa väkivaltaisesta mellakoinnista antirasistisen mielenosoituksen yhteydessä Tukholman Kärrtorpissa. Mies on valittanut tuomiosta.

Lisäksi hänet pidätettiin kahden muun Ruotsin vastarintaliikkeen edustajien kanssa sanomalehti Expressenin edustalta helmikuussa (siirryt toiseen palveluun), kun he yrittivät kartoittaa Expressenin toimittajia. Expressenin mukaan miehiltä takavarikoitiin puukkoja. Esitutkinta lakkautettiin.

Toinen vangittu ruotsalainen on 24-vuotias mies, joka on ollut aktiivinen Ruotsin vastarintaliikkeessä noin kaksi vuotta. Ekmanin mukaan tämä on ollut erittäin aktiivinen ja kuuluu jäseniin, jotka kipuavat organisaatiossa ylöspäin.