Hyppää sisältöön

Kokkila: SRV pyrkinyt mukaan Fennovoimaan jo vuodesta 2010 lähtien

Rakennusyhtiö SRV:n hallituksen puheenjohtajan Ilpo Kokkilan mukaan Fennovoima-hankkeeseen osallistumiseen vaikutti kotimaisuusedellytyksen toteutuminen. Toimitusjohtaja Juha Pekka Ojala kuvaa hanketta tärkeäksi ja pitkäaikaiseksi.

Kuva: Yle

Rakennusyhtiö SRV:n hallituksen puheenjohtaja Ilpo Kokkila kertoo yhtiön tavoitelleen mukaanpääsyä Fennovoima-hankkeeseen vuodesta 2010 lähtien. SRV ilmoitti tänään keskiviikkona osallistuvansa Fennovoiman ydinvoimalahankkeeseen 1,8 prosentin omistusosuudella.

– Ollaan oltu eri vaiheissa ja erilaisten kokoonpanojen kanssa liikkeellä, ja nyt sitten tuli tällainen mahdollisuus, että päästään siihen mukaan, Kokkila sanoo Ylen Ajantasassa.

Kokkila uskoo, että SRV:llä on paljon osaamista annettavana hankkeelle. SRV osallistuu Fennovoima-hankkeeseen myös rakentajana. Yhtiö toimii ydinvoimahankkeessa ensisijaisesti projektinjohtajana yhdessä pääurakoitsija Titan-2:n kanssa.

Kokkila myöntää, että kotimaisuusedellytyksen täyttyminen vaikutti osittain osallistumispäätökseen.

– Kyllä se tietysti osa oli sitä kokonaisratkaisua, että me tullaan myöskin omistajiksi siihen, Kokkila sanoo.

"Sopimus, jonka kanssa voimme elää"

SRV:n toimitusjohtajan Juha Pekka Ojalan mukaan päätös on ollut hyvin harkittu.

– Kyllä aina isoissa hankkeissa ja isoissa projekteissa käydään keskusteluja niin hallituksen kanssa kuin toimivan johdonkin kanssa, Ojala sanoo Ylen Päivän kasvo -ohjelmassa.

– Me ollaan siihen tyytyväisiä, että ollaan saatu sellainen sopimus, jonka kanssa me voimme elää.

Ojala ei paljasta sopimuksen rahallista arvoa, mutta toteaa, että "tämä on työnä hyvin merkittävä ja tärkeä ja ennen kaikkea pitkäaikainen rakennusprojekti".

Hänen mukaansa SRV:n mukaanlähdön ratkaisi lopulta kokonaisuus. Ojala kertoo, että SRV ansaitsi Titan-2-yhtiön luottamuksen.

– He tarvitsevat suomalaista luotettavaa rakentajaa, joka tuntee markkinan ja lainsäädännön ja lupaprosessit, ja ennen kaikkea toimivan aliurakoitsijaverkoston.

Ojala sanoo SRV:n pitävän ydinvoimalahanketta ensisijaisesti Suomessa "tapahtuvana ja rakennettavana" kohteena.

– Tietysti nyt, kun tehdään tässä kohteessa hyvin työt ja onnistutaan, niin ainahan onnistunut projekti avaa seuraavia mahdollisuuksia. Sillä mielellä me olemme tässä liikkeellä.