Rovaniemelle tulee kolme muovinkeräyspistettä tammikuussa

Muovinkeräys alkaa tammikuussa Rovaniemellä. Tarkkoja paikkoja keräyspisteille ei ole vielä päätetty. Ne tulevat Rovaniemen taajama-alueelle. Muovijätteen vieminen yleiseen keräyspisteeseen on asukkaille ilmaista.

Muovi ja keinotekoiset aineet
Kaatopaikkajäte; jätettä; kaatopaikka; muovijäte; muoviton syyskuu
Pasi Punkari / Yle

Muovinkeräys alkaa ensi vuoden alussa Rovaniemellä. Taajama-alueelle tulee kolme yleistä pakkausmuovin keräyspistettä.

– Yleinen keräyspiste on ilmainen. Asukkaat voivat säästää jätemaksuissa, kun tuo muovit keräyspisteeseen, Napapiirin Residuumin toimitusjohtaja Juha Torvinen kertoo.

Muovinkeräykseen kelpaavat esimerkiksi jogurttipurkit, voirasiat ja muut elintarvikepakkaukset. Lisäksi keräykseen voi tuoda muovipussit, -pullot ja kanisterin litistettyinä ilman korkkia ja styroxpakkaukset.

Muovinkeräykseen ei saa tuoda PVC-pakkauksia, eikä vaarallisia aineita sisältäviä muoveja esimerkiksi maali-, lääke- tai öljypurkkeja.

Talousjätteet polttoon

Jätteiden käsittely muuttuu myös muulla tavoin. Keräyspisteiden lisäksi kahden kuukauden päästä marraskuun alussa tavallinen talousjäte viedään Ouluun poltettavaksi.

Uusi käytäntö ei tuo suurta muutosta asukkaiden arkipäivään merkittävästi. Omaan roskapönttöön ei saa laittaa palamatonta jätettä esimerkiksi hehkulamppuja, eristelevyjä tai keramiikkaa.

Suurin osa nykyisin kerättävästä sekajätteestä on palavaa ja sopii hyvin poltettavaksi. Myös pieni määrä biojätettä palaa hyvin muun roskan seassa.