Osa ruotsidemokraattien mainoksista kielletään Tukholmassa

Englanninkieliset mainokset on suunnattu turisteille. Niissä pyydetään anteeksi kerjäläisten aiheuttamaa "sotkua" Ruotsissa.

Ulkomaat
Ruotsidemokraattien mainoksia Östermalmstorgin metroasemalla Tukholmassa 3. elokuuta.
Ruotsidemokraattien mainoksia Östermalmstorgin metroasemalla Tukholmassa 3. elokuuta.Berti Ericsson / EPA

Osa ruotsidemokraattien kohutuista kerjäyksen vastaisista mainoksista tukholmalaisella metroasemalla kielletään, ruotsalaiset sanomalehdet kertovat. Tukholman läänin liikenneyhtiö SL estää mainosten liimaamisen takaisin aseman kattopalkkeihin. Päätöstä perustellaan turvallisuussyillä, sillä mainoksista suuttuneet ruotsalaiset ovat repineet julisteita irti.

– Meno oli villiä eilen [tiistaina]. Ihmiset kiipesivät liukuportaille ja asettivat itsensä ja muut suuren vaaraan, tiedottaja Jesper Pettersson SL:stä sanoo sanomalehti Aftonbladetissa (siirryt toiseen palveluun).

SL:n arvioi, että uudetkin mainokset revittäisiin alas, mikäli se sallisi niiden liimaamisen kattopalkkeihin. Ruotsidemokraattien koko kampanjaa ei kuitenkaan kielletä.

– Suurin osa mainoksista revittiin irti eilen. Mikäli ilmoittaja, eli tässä tapauksessa ruotsidemokraatit, haluaa liimata ne paikalleen uudestaan, meillä ei turvallisuusnäkökulmasta ole asiaan huomautettavaa, Pettersson sanoo.

Englanninkieliset mainokset on suunnattu turisteille. Niissä pyydetään anteeksi kerjäläisten aiheuttamaa "sotkua" Ruotsissa. Ruotsidemokraattien mainoskampanjan oli määrä jatkua kaksi viikkoa. Puolue ja mainostilaa vuokraava yhtiö neuvottelevat mainoskampanjan jatkosta.