Kolme loukkaantui hyökkäyksessä elokuvateatteriin – poliisi ampui aseistautuneen miehen

Kirveellä, ilma-aseella ja kaasusumutteella varustautunut mies sumutti paprikasumutetta elokuvateatteriin Nashvillen lähistöllä.

Ulkomaat

Poliisi on ampunut aseistautuneen miehen elokuvateatterissa Yhdysvalloissa Antiochin kaupungissa Tennesseen osavaltiossa eilen keskiviikkona.

Aseistautunut 29-vuotias paikallinen mies oli vapauttanut paprikasumutetta elokuvateatterin katsomoon. Hyökkääjä ampui poliisia kohti virkavallan saavuttua paikalle, jonka jälkeen poliisi vastasi tuleen. Poliisi kertoi aiemmin, että hyökkääjä olisi ollut 51-vuotias mies. Myöhemmin poliisi tiedotti, että hyökkääjän kantama ase olikin ilma-ase.

Kolme ihmistä loukkaantui kaasusumutteesta, ja yksi sai myös olkapäähänsä lievän vamman, joka oli todennäköisesti hyökkääjän mukaan tuomalla kirveellä aiheuttama. Näytöksessä oli poliisin mukaan hyökkäyksen aikaan kahdeksan ihmistä hyökkääjän mukaan lukien.

Pommiryhmä myös tarkasti miehen mukanaan tuoman repun.

Kaksi viikkoa sitten aseistautunut mies tappoi kaksi ihmistä sekä itsensä ja haavoitti yhdeksää avattuaan tulen elokuvateatterissa Louisianassa Lafayetten kaupungissa.

Kolme vuotta sitten asemies tappoi 12 ihmistä ja haavoitti kymmeniä hyökättyään elokuvateatteriin Coloradon osavaltiossa.

_ Päivitys 6.8. klo 2:32: Poliisin mukaan hyökkääjä oli 29-vuotias. Aiemmin poliisi tiedotti miehen olleen 51-vuotias._

Päivitys 6.8. klo 3:56: Nashvillen poliisi tiedotti, että hyökkääjällä oli ilma-ase oikean aseen sijaan.

Lähteet: AP, AFP, Reuters