Poliisin ampuma teatterihyökkääjä olikin aseistautunut ilma-aseella ja valepommilla

Hyökkääjällä oli poliisin mukaan vakavia psykologisia tai psykiatrisia ongelmia. Kolme ihmistä loukkaantui hyökkäyksessä kaasusumutteesta.

Ulkomaat
Teatterihyökkääjän käyttämät ase ja kirves.
Teatterihyökkääjän käyttämät ase ja kirves.Nashville Police / EPA

Yhdysvalloissa elokuvateatteriin keskiviikkona hyökänneen miehen ase on paljastunut ilma-aseeksi. Myös miehen repussaan kantama "pommi" osoittautui viranomaisten mukaan valepommiksi lähemmässä tarkastelussa.

Poliisi ampui Nashvillen lähellä Tennesseessä elokuvateatteriin hyökänneen miehen sen jälkeen, kun tämä oli sumuttanut teatterissa olijoita paprikasumutteella ja ilmeisesti vahingoittanut yhtä katsojaa lievästi kirveellä.

Poliisin kertoman mukaan mies oli ollut poistumassa elokuvateatterista, kun poliisi oli tullut paikalle. Mies oli ampunut teatteriin saapunutta poliisia kohti, jolloin poliisi oli vastannut tuleen. Mies kuoli poliisin luoteihin.

Poliisin mukaan mies oli pidätetty jo vuonna 2004 hyökkäyksestä ja pidätyksen vastustamisesta. Hänellä on poliisin kertoman mukaan ollut "vakavia psykiatrisia tai psykologisia ongelmia".

Kolme ihmistä loukkaantui kaasusumutteesta. Näytöksessä oli poliisin mukaan hyökkäyksen aikaan kahdeksan ihmistä hyökkääjän mukaan lukien.

Poliisi myös tiedotti aluksi hyökkääjän olleen 51-vuotias paikallinen mies, mutta myöhemmin miehen iäksi korjattiin 29 vuotta.

Lähteet: Reuters, AP