1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. avovankilat

Avovankilan paikasta yksi tarjous

Laukaan avovankilan uusista tiloista on jätetty vain yksi tarjous. Vankila on tarkoitus siirtää Laukaasta Jyväskylän kaupunkialueelle.

Laukaan avovankila Kuva: YLE Keski-Suomi

Rikosseuraamuslaitoksen ja  Laukaan avovankilan uusista tiloista on jätetty vain yksi tarjous. Niin sanotulle rise-kampukselle on etsitty uusia tiloja Jyväskylän kaupunkialueelta.

Laukaan vankilan johtaja Tuula Tarvainen ei vielä kerro mihin kampusta esitetään sijoitettavaksi. Hän pitää sijaintia toimivana.

– Tarjous mahdollistaa rikosseuraamuslaitoksen ja avovankilan yhdistämisen. Tässä vaiheessa on kuitenkin liian aikaista arvioida onko tarjous toteuttamiskelpoinen, vaan me ryhdymme nyt tarkemmin selvittämään miten tarjous vastaa toiveitamme ja kilpailutuksen kriteerejä, hän sanoo.

Tarjouksen toteuttamiskelpoisuus riippuu pitkälti sen kustannuksista. Kustannusten lisäksi arvioidaan tilojen toimivuutta. Tilaa tulisi löytyä 40-paikkaiselle miesten ja naisten avovankilalle sekä sen yhteyteen sijoitettavan yhdyskuntaseuraamustoimistolle. Työntekijöitä laitokseen tulisi yhteensä lähes 40.