1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Milja Sarkola ja Miko Jaakkola Teatterikesän taiteelliseen johtoon

Tampereen Teatterikesän taiteelliseen johtoryhmään valittiin uudet jäsenet kaudeksi 2015–2017. Nykyisistä jäsenistä jatkaa ohjaaja-käsikirjoittaja Mikko Roiha.

Kotimaan uutiset
Tampereen Teatterikesän Johtoryhmä
Tampereen Teatterikesä

Tampereen Teatterikesän hallitus on valinnut festivaalille uuden taiteellisen johtoryhmän.

Vanhasta troikasta jatkaa ohjaaja-käsikirjoittaja Mikko Roiha. Hänen rinnalleen nousevat Milja Sarkola ja Miko Jaakkola. Nyt alkava pesti kestää vuoteen 2017. Myös Teatterikesän toiminnanjohtaja Hanna Rosendahl on taiteellisen johtoryhmän jäsen.

Milja Sarkola on valmistunut teatteriohjaajaksi Teatterikorkeakoulusta vuonna 2006. Hän on ohjannut useille suomalaisnäyttämöille. Teatteri Takomossa vuonna 2011 ensi-iltansa saanut Perheenjäsen palkittiin vuonna 2012 Thalia-palkinnolla. Tänä kesänä Teatterikesän ohjelmistossa ovat hänen ohjaamaansa Q-teatterin Jotain toista ja Lilla Teaternin Kattona tähtitaivas.

Miko Jaakkola on Kajaanin kaupunginteatterin johtaja ja ohjaaja. Hänkin on tehnyt useita ohjauksia sekä laitosteattereihin että vapaille ryhmille. Jaakkola palkittiin Vuoden ohjaajana vuonna 2011.

Mikko Roiha on ohjaaja-käsikirjoittaja, joka on vieraillut lukuisissa teattereissa ja ohjannut useita suomalaisia klassikoita. Roiha työskentelee Berliinissä, Suomessa sekä Ruotsissa, ja on keskittynyt viime aikoina eri teattereiden yhteistyöprojekteihin.

Tehtävän jättävät vapaa kirjoittaja Kaarina Hazard ja näyttelijä-ohjaaja, yliopistonlehtori Mikko Kanninen.

Lue seuraavaksi