Hyppää sisältöön

Sisujengin savolaisjudokat iloitsevat mitaleistaan

Merja Eskelinen ja Mikko Niskanen menestyivät hienosti kehitysvammaisten Special Olympics -kilpailuissa Yhdysvalloissa. Molemmat judokat ottelivat jälleen mitaleille.

Kuva: Lauri Jaakkola / Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta VAU ry

Savolaisjudokat Merja Eskelinen ja Mikko Niskanen ovat palanneet vähitellen takaisin arkielämään. Kaksikko saapui keskiviikkona takaisin kotiin kehitysvammaisten Special Olympics -kisoista Los Angelesista. 

Siilinjärveläinen Mikko Niskanen on jo aiemmin voittanut useita arvokisamitaleja. Special Olympics -kisoissa Niskanen sai pronssia jo vuonna 2007 Shanghaissa ja vuonna 2011 Ateenassa. Nyt mitali kirkastui kultaan.

– Hyvä kilpailu oli ja voitto oli yllätys, arvioi Mikko Niskanen.

25-vuotias Niskanen aloitti judon jo noin 15 vuotta sitten. Kultamitalisti pitää judoa kivana kamppailulajina. Mikko Niskasen voittoa juhlitaan vielä kultakahveilla ensi viikolla.

Kuopiolainen Merja Eskelinen otteli pronssille. Kokenut judoka oli mitaleilla Special Olympics -kisoissa nyt jo neljättä kertaa.

Palkintokaapissa oli jo ennestään kultaa Dublinista 2003, pronssia Shanghaista 2007 ja hopeaa Ateenasta 2011.

– Mukava reissu oli, tuli kokemusta ja uusia juttuja.

Eskelinen puolestaan aloitti judon jo 20 vuotta sitten. Molemmat judokat edustavat kuopiolaista Judoseura Sakuraa.

Suomen joukkue, Sisujengi, sai Los Angelesista 48 mitalia: 14 kultaa, 15 hopeaa ja 19 pronssia. Suomella oli kisoissa 92 urheilijaa.