Mielenosoittajat vastustivat Fennovoimaa: "Hallitus haisee!" – video

Satakunta mielenosoittajaa kokoontui torstaina valtioneuvoston linnan edustalle vaatimaan, että voimalan rakentamislupahakemusta ei oteta käsittelyyn.

Fennovoima
 Fennovoiman ydinvoimalahanketta vastustava mielenosoitus Helsingissä
Mielenosoittajat kokoontuivat torstaina valtioneuvoston linnan edustalle vastustamaan Fennovoiman Pyhäjoelle suunnittelemaa ydinvoimalaa.

Satakunta mielenosoittajaa kokoontui torstaina valtioneuvoston linnan edustalle vastustamaan Fennovoiman Pyhäjoelle suunnittelemaa ydinvoimalaa. Mielenosoittajat vaativat, että voimalan rakentamislupahakemusta ei oteta käsittelyyn ja että rakennustyöt Hanhikivellä lopetetaan välittömästi.

Mielenosoituksen järjestelyissä mukana ollut Suomen luonnonsuojeluliiton suojelupäällikkö Leo Stranius korosti, että ydinvoimahanke on monella tapaa epävarma ja se veisi toteutuessaan tilaa uusiutuvilta energialähteiltä.

– Toisaalta tämä hanke sotii aika vahvasti oikeusvaltioperiaatetta vastaan. Että yksittäinen yritys tai hanke voi tällä tavalla vaan täydentää omaa rakennuslupahakemusta sen jälkeen, kun aikataulu on jo mennyt ohi. Ja toisaalta ministeri kääntää sitten takkia ja näkökulmaa sen mukaan, että miten saadaan uutta omistuspohjaa. Ei tämä tee hyvää, eihän näin voida Suomessa toimia, hän sanoi.

17.50 korjattu Straniuksen titteli