1. yle.fi
  2. Uutiset

Tietoliikennevika haittasi toimintaa – sairaalassa napattiin kynät ja muistivihkot käteen

Kuopion yliopistollisessa sairaalassa ei päästy torstaina normaalisti kaikkiin järjestelmiin. Vika saatiin korjattua iltapäivällä, siihen saakka olivat käytössä varajärjestelmät.

Kotimaan uutiset
Kaarisairaala
Pertti Huotari / Yle

Osalla tietoliikennepalveluja tarjoavan Istekin asiakkaista oli tänään tietoliikenneongelmia. Ongelmat johtuivat dataverkon runkolaitteessa olevasta ohjelmistohäiriöstä.

Kuopion yliopistollinen sairaala kertoi tietoliikennehäiriön vaikeuttaneen toimintaa KYSissä ja Kysteri-alueella. Hankaluuksia oli muun muassa sähköisten röntgenkuvien ja laboratoriotietojen saamisessa. Sairaala joutui perumaan joitakin potilaskäyntejä ja osa vastaanottokäynneistä viivästyi.

Istekki ei sopimussyistä kerro, miten laajasta ongelmasta oli kyse tai missä kaikkialla se vaikutti. Ohjelmistohäiriö havaittiin aamulla ja vikaa alettiin selvittää heti useasta henkilöstä koostuvan ryhmän voimin.

Myynti- ja asiakkuusjohtaja Lasse Koskivuori Istekiltä vakuuttaa, että tilanne oli hallinnassa ja että kaikille dataverkkoa käyttäville järjestelmille on määritelty varamekanismit vastaavien tilanteiden varalle.

KYSistä kerrotaan, että tarpeen mukaan henkilökunta turvautui kynään ja paperiin tietojen kirjaamisessa ja vaihtamisessa.

Vika saatiin korjattua iltapäivällä. KYSin tietoliikennehäiriöstä kertoi ensimmäisenä Savon Sanomat (siirryt toiseen palveluun).

Lue seuraavaksi