1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. musiikki

Jurassic Rock jytisee Kenkäverossa viikonloppuna – rockin perusasiat kunniassa

Jurassic Rock järjestetään viikonloppuna yhdeksättä kertaa. Festarikansa juhlii nyt toista kertaa Mikkelin keskustan tuntumassa Kenkäveronniemessä. Tapahtumaan odotetaan yli 18 000 kävijää.

Jurassic Rockin promoottori Jukka Holmstedt kiireisenä. Kuva: Yle, Juho Liukkonen

Tänä vuonna Jurassic Rockin ohjelmiston punainen lanka on back to basics, eli paluu rockin perusasioihin.

– Tämän ympärille lähdettiin kasaamaan sellaista ohjelmistoa, joka meidän mielestä uppoaa tänne. On hyviä ja kovia bändejä, kertoo tapahtuman promoottori Jukka Holmstedt.

Jurassic Rock -tapahtuman pääesiintyjiä ovat amerikkalainen punk rock -yhtye The Offspring, amerikkalainen rock-yhtye Kyle Gass Band ja ruotsalainen hard rock -yhtye Hardcore Superstar. Tapahtuma kestää kolme päivää.

Jurassic Rock siirrettiin Visulahdesta Kenkäveroon viime vuonna. Uusi paikka asetti uusia haasteita, mutta nyt paikka on tuttu.

– Viime vuonna tuli kehitysideoita mieleen ja nyt pystytään tekemään asioita paremmin. Kaikkeen ei siltikään voi varautua, vaan yllätyksiä tulee. Meillä on kuitenkin hyvät yhteistyökumppanit ja yhteydet. Jos ongelmatilanne syntyy, niin saadaan se paikatuksi, vakuuttaa Jukka Holmstedt. Myrskyjäkin varten on turvallisuussuunnitelma.

Nyt takaiskuna on tuotantopäällikön sairastuminen. Paikkaaminen on vaikeaa ja asioita pitää priorisoida ja tehtäviä jakaa. Myönteinen yllätys on saunabussi, joka tulee yhtyeiden käyttöön. 

– Ei meille kovin pahoja yllätyksiä ole tullut, ja niistä on selvitty. Kun nytkin Offspring haluaa tulla lentämällä Mikkeliin, niin se on itse asiassa helpotus. Heitä ei tarvitse lähteä hakemaan autoilla Helsingistä, Holmstedt toteaa.