Kreikan Tsipras ja Ranskan Hollande: Lainaohjelmasta sovittava elokuun loppupuoliskolla

Kreikan Alexis Tsipras ja Ranskan François Hollande keskustelivat Kreikan lainaohjelmasta Egyptissä. Venäläisen Tass-uutistoimiston mukaan Tsipras kävi keskusteluja myös Venäjän Dmitri Medvedevin kanssa.

Ulkomaat
Alexis Tsipras
Alexis TsiprasYannis Kolesidis / EPA

Kreikan pääministeri Alexis Tsipras ja Ranskan presidentti François Hollande ovat yhtä mieltä siitä, että Kreikan uudesta lainaohjelmasta voidaan ja pitääkin sopia pian elokuun 15:nnen päivän jälkeen, uutistoimisto Reuters kirjoittaa.

Kreikan valtioneuvoston kanslian mukaan kaksikko on keskustellut asiasta Egyptissä Suezin kanavan uuden osuuden avajaisten yhteydessä.

Kreikka neuvottelee parhaillaan uudesta lainaohjelmasta EU-komission, Euroopan keskuspankin ja Kansainvälisen valuuttarahaston edustajien kanssa.

Hollande kommentoi noita neuvotteluja, kun puhui toimittajille kanavaosuuden avajaisissa:

– Neuvottelut lainaohjelmasta on määrä saada päätökseensä elokuun lopussa. Tiedämme, että tämä on vaikeaa. Meidän on myös varmistettava, että ehdot täyttyvät, hyvässä hengessä.

– Juuri nyt uskon, että tunnelma on oikea ja että keskustelut etenevät parhaaseen mahdolliseen suuntaan, Hollande sanoi Reutersin mukaan.

Euroopan komission edustaja on todennut aiemmin Brysselissä, että neuvottelut Kreikan kolmannesta lainaohjelmasta etenevät "hyväksyttävää suuntaa" kohti ja sopimuksen syntyminen voi olla mahdollista ennen elokuun 20:ttä päivää.

Venäläisen Tass-uutistoimiston mukaan Tsipras on keskustellut eilen torstaina myös Venäjän pääministerin Dmitri Medvedevin kanssa. Keskustelut koskivat Kreikan ja Venäjän välistä mahdollista yhteistyötä taloudessa ja energiassa, Tass kertoo.

Lähteet: Reuters, Tass