Kadonneen koneen matkustajien omaiset vaativat päästä Réunionille

Pekingissä kokoontuneiden omaisten edustaja sanoo, että saarelle meno on ainoa keino varmistaa, mitä tapahtuu. Ranskalle kuuluvalta saarelta on löytynyt siivenkappale, jonka on todettu olevan peräisin kadonneesta koneesta.

Ulkomaat
Rengas ja muovipullo ajautuneena rannalle Réunionin pohjoisrannikolla.
Rengas ja muovipullo ajautuneena rannalle Réunionin pohjoisrannikolla 2. elokuuta.EPA

Viime vuonna kadonneen Malaysia Aiirwaysin lentokoneen matkustajien omaiset vaativat päästä Réunionille, josta on löytynyt kadonneen koneen siivenkappale.

Noin 30 matkustajien omaista kokoontui perjantaina Kiinan pääkaupungissa Pekinigissä lentokentän lähellä sijaitsevaan virastorakennukseen ja vaati saada tavata Malesian edustajia. Kukaan ei kuitenkaan tullut heitä tapaamaan ja he suuntasivat kohti Malesian suurlähetystöä.

Omaisten edustaja Hu Xiufang sanoo uutistoimisto AFP:lle, että kaikki omaiset haluavat Réunionin saarelle. Malesia on vastuussa ja heidän pitäisi järjestää tarvittavat asiakirjat, sanoo Hu, jonka poika ja kaksi muuta sukulaista olivat kadonneen koneen MH370-lennolla.

Toinen omainen Lu Zhanzhong sanoo, että saarelle meneminen on ainoa keino varmistaa, mitä tapahtuu.

– Haluamme mennä saarelle saadaksemme tietää totuuden. Haluan myös nähdä, onko poikani matkalaukku siellä, Lu kertoo.

Siipilöytö tehosti uudelleen etsintöjä

Malesian viranomaisten mukaan on varmistunut, että Ranskalle kuuluvalta Réunionin saarelta Afrikan itärannikolta löytynyt lentokoneen siivenkappale kuuluu kadonneeseen koneeseen. Viranomaiset ovat tehostaneet etsintöjä mahdollisten muiden kappaleiden löytämiseksi.

Malesia kertoi eilen, että lisää lentokoneen osia on löytynyt, mutta ei voida vielä vahvistaa, ovatko ne peräisin kadonneesta koneesta.

Omaiset ovat toistuvasti esittäneet epäilyjä viranomaisten koneen kohtalosta antamia tietoja kohtaan ja syyttäneet yhtiötä salailusta. Jotkut ovat epäilleet, että matkustajat olisivat yhä elossa.

Kuala Lumpurista Malesiasta Pekingiin Kiinaan matkalla olleessa Boeing 777 -koneessa oli 239 matkustajaa, kun se katosi maaliskuussa 2014. Matkustajista 153 oli kiinalaisia.

Lähteet: AFP