Valtio jatkaa Talvivaaran toimintaa

Suomen valtion omistama Terrafame Mining Oy jatkaa kaivostoimintaa Talvivaarassa. Louhinnat on tarkoitus aloittaa syyskuun alussa.

Kotimaa
Ilmakuva Talvivaaran altaista.

Talvivaaran kaivostoiminta käynnistyy uudelleen Suomen valtion omistaman Terrafame Mining Oy toimesta. Työ- ja elinkeinoministeriö kertoo yhtiön solmineen kauppasopimuksen Talvivaara Sotkamo Oy:n liiketoiminnan ostamisesta sen konkurssipesältä.

Sopimuksen myötä Talvivaaran palveluksessa olevat työntekijät siirtyvät Terrafame Miningin palvelukseen. Uuden omistajan on tarkoitus aloittaa kaivostoiminta Sotkamossa syyskuun alussa.

Elinkeinoministeri Olli Rehn (kesk.) sanoo kaivostoiminnan nopean käynnistämisen olevan erittäin tärkeää uusien ympäristövahinkojen välttämiseksi.

Terrafame Mining Oy on valtion kokonaan omistaman Terrafame Oy:n tytäryhtiö. Valtio on pääomittanut Terrafame Oy:tä yhteensä 209 miljoonalla eurolla. Kaivokselle on haettu yksityistä rahoitusta ja omistusta ilman tulosta.

Terrafame Oy:n hallituksen puheenjohtajaksi on nimitetty teollisuusneuvos Lauri Ratia, joka on aiemmin toiminut muun muassa VR-Yhtymän ja Spondan hallitusten puheenjohtajana.