"Renkaiden myynti Venäjällä on ollut odotettua vähäisempää"

Toimitusjohtaja Ari Lehtoranta sanoo, että uusien autojen ja renkaiden myynti Venäjällä on ollut odotettua vähäisempää. Keskihinnatkin ovat olleet alhaiset. Myös talvirenkaiden ennakkomyynti Eurooppaan on myöhentynyt.

talous
Nokian renkaat - kyltti
Mika Jyrävä / Yle

Nokian Renkaat julkisti aamulla selvästi heikenneen tuloksensa ja kertoi yt-neuvotteluista.

Huhti–kesäkuun liikevaihto laski 6,5 prosenttia vuodentakaisesta ja oli reilut 345 miljoonaa euroa.

Liikevoitto laski 11 prosenttia vajaaseen 81 miljoonaan euroon.

Osake oli aamupörssissä yli kuuden prosentin laskussa, iltapäivällä pakkasella oltiin yhä yli kolme prosenttia.

Nokian Renkaat olettaa, että liikevaihto laskee tänä vuonna hieman viime vuodesta ja liikevoitto on 270–295 miljoonaa euroa. Edellytyksenä on, että valuuttojen muuntokurssit pysyvät nykyisellään. Toukokuinen arvio oli se, että sekä liikevaihto että liikevoitto laskevat hieman vuodesta 2014. Tuolloin liikevoittoa kertyi vajaat 309 miljoonaa euroa.

Toimitusjohtaja Ari Lehtoranta sanoo, että uusien autojen ja renkaiden myynti Venäjällä on ollut odotettua vähäisempää. Keskihinnatkin ovat olleet alhaiset.

Lehtorannan mukaan tilanne on varsin epävakaa, vaikka Venäjä onkin onnistunut välttämään pahimmat taloudelliset skenaariot ja luottamus on alkanut vähitellen palautua.

Nokian riesana ovat myös talvirenkaiden ennakkomyynnin myöhentyminen Euroopassa sekä liikevaihtoa heikentävät valuuttakurssivaihtelut.