1. yle.fi
  2. Uutiset

Autosport: Toyotan WRC-autot tehdään Keski-Suomessa

Moottoriurheilulehti Autosportin mukaan Toyotan vuoden 2017 WRC-auto kehitetään Puuppolassa Jyväskylässä, ja varsinainen keskus tulee Jämsän Halliin.

urheilu
Tommi Mäkinen kuvassa
Tomi Hänninen

Autosport -lehti kertoo verkkosivuillaan (siirryt toiseen palveluun), että Toyotan vuoden 2017 World Rally -auto kehitetään Tommi Mäkisen tiloissa Puuppolassa. Mäkinen on vahvistanut tiedon lehdelle.

Mäkinen johtaa Toyotan tiimiä, joka kehittää Toyota Yaris -ralliautoa.

Mäkinen ei vahvistanut tietoa siitä tallin pysyvämmästä sijoituspaikasta, mutta Autosportin mukaan tilat tallille tulisivat Jämsän Halliin lentokentän alueelle.

– Asioiden saaminen toimimaan ottaa aikaa, joten toistaiseksi pysymme nykyisissä tiloissa (Puuppolassa), Mäkinen sanoo Autosport -lehdessä.

Yle Keski-Suomelle Mäkinen sanoo, että tallin sijaintipaikka päätetään lähiviikkoina. Toyotalla on moottoriurheilukeskus Kölnissä, mutta Suomi on ilmeisesti ohittanut sen WRC-tallin sijoituspaikkana.

Puehissa on ollut myös Mikko Hirvosen ja kartanlukija Jarmo Lehtisen liittymisestä Mäkisen ja Toyotan tiimiin.

– Olisi kiinnostavaa työskennellä Tommin kanssa WRC-projektissa. Asiat ovat vielä hyvin aluillaan, mutta katsotaan miten tilanne kehittyy. Asun kolmen kilometrin päässä Tommin tiloista, joten jos testausta tai muuta tarvitaan, minun on helppo saada asiat tehdyksi, Hirvonen sanoo Autosportissa.

Lue seuraavaksi