1. yle.fi
  2. Uutiset

Nuoret saivat oman noutopisteen Weekend Festivaleilla

Nuorten suosiossa oleva Weekend Festival tarjoaa tänä vuonna kaksi festivaalialueesta kauempana olevaa noutopistettä autoilijoille. Aiemmin varsinkin nuoria hakemaan tulleilla vanhemmilla on ollut ongelmia löytää jälkikasvuaan viimeisten festivaalikeikkojen jälkeen.

Kotimaan uutiset
Weekend Festival.
Weekend Festival järjestetään tänä viikonloppuna kolmatta kertaa.Yle

Kesäfestivaalien ongelmaksi on useasti muodostunut toimivien kulkuyhteyksien järjestäminen autoilijoille. Samaan ongelmaan ovat törmänneet myös tänä viikonloppuna Helsingin Kyläsaaressa raikaavan Weekend Festivalin järjestäjät.

Koska festivaali on nuorten suosiossa, myös heitä autolla hakemaan tulleiden vanhempien määrä on suuri. Vanhemmilla onkin aiempina vuosina ollut hankaluuksia löytää lapsiaan viimeisten keikkojen jälkeen.

Usein matkapuhelimien yhteydet heikkenevät festivaalialueella, sillä paikan päällä on tuhansia puhelimen käyttäjiä samanaikaisesti. Weekend Festivalin markkinointivastaavan Sami Vepsäläisen mukaan 4G-verkko on parantanut hieman yhteyksien toimivuutta.

– Se on kuitenkin aina tilannekohtaista, eikä verkkojen toimivuutta voi ennustaa etukäteen, Vepsäläinen sanoo.

Tänä vuonna festivaalin järjestäjät ovat avanneet kaksi noutopistettä kauemmas festivaalialueesta, jotta vanhempien on helpompi noutaa ja tuoda lapsiaan festivaalialueelle.

– Emme halua ylimääräistä liikennettä festivaalialueen välittömään läheisyyteen, sillä tänäänkin alueella tulee liikkumaan kymmeniä tuhansia ihmisiä.

Vepsäläisen mukaan vanhempien onkin helpompi hakea lapsiaan suoraan noutopisteeltä.

Lue seuraavaksi