Asiaa torilta! -paneelit kesältä 2015 katsottavana Areenassa

Yle oli mukana toteuttamassa Asiaa torilta! -tapahtuman Tampereen Laukontorilla torstaina. Paneelikeskustelut hoivataiteesta ja digitaalisuudesta löytyvät nyt Yle Areenasta.

Paneelikeskustelut
Asiaa torilta -logo
Aamulehden ja Tampereen Teatterikesän yhteisessä paneelikeskustelussa pohditaan, mihin taidetta tarvitaan ja mihin taidetta saa käyttää. Juontajat Anne Välinoro ja Markus Määttänen Aamulehdestä. Toteutus Yle.

Tampereen Laukontori täyttyi torstaina kiinnostavista paneelikeskusteluista. Tammerkoski-laivan kannella järjestettävä, kaikille avoin Asiaa torilta! -keskustelutapahtuma yhdisti ammattilaiset ja kansalaiset keskustelemaan ajankohtaisista aiheista.

Tapahtuma liittyy Tampereella parhaillaan käynnissä oleviin Tampereen Teatterikesään ja audiovisuaalisen alan Media & Message -sisältökonferenssiin.

Ensimmäisen paneelin aiheena oli taide. amulehden ja Tampereen Teatterikesän yhdessä järjestämässä paneelikeskustelussa pohditaan, mihin taidetta tarvitaan ja mihin taidetta saa käyttää. Vieritetäänkö sosiaali- ja terveystoimen perustetehtäviä nyt taiteelle?

Aamulehden teatteritoimittaja Anne Välinoron ja uutispäällikkö Markus Määttäsen vetämässä tilaisuudessa taiteen uusista tehtävistä keskustelevat mm. näyttelijä Pekka Heikkinen, teatterintekijä ja opiskelija Meri-Maija Näykki, taiteen ja hyvinvoinnin läänintaiteilija Arttu Haapalainen, Teatteri Vanha Jukon taiteellinen johtaja Jussi Sorjanen, Suomen Kulttuurirahaston asiamies Juhana Lassila sekä Suomen Kansallisoopperan pääjohtaja Päivi Kärkkäinen.

Toisessa paneelissa keskityttiin digitaalisuuteen. Ylen, Aamulehden ja Media ja Message -konferenssin yhteinen paneelikeskustelu digitalisaation mukanaan tuomista mahdollisuuksista ja uhista.

Salla Paajasen (Yle) ja Jorma Pokkisen (Aamulehti) vetämässä keskustelussa mukana ovat twitter-aktiivi ja mediayrittäjä Lotta Backlund, sisällöntuottaja ja vloggaaja Toni Nummela, Töttöröö Networkin luova johtaja ja osakas Kaitsu Walfrid Rinkinen, digitaalisen liiketoiminnan asiantuntija Minna Nissinen ja sosiaalineuvos Arja Ojala.