Rajatarkastuksissa löydetty kumiluotipistooleita

Kaakkois-Suomen rajavartiosto on löytänyt kahdesta henkilöautosta kumiluotipistoolin ja patruunoita. Molemmat pistoolit havaittiin normaalin rajatarkastuksen yhteydessä. Tarkastuksissa löydettiin myös tutkanpaljastin ja sähkölamauttimia.

rubber bullet
takavarikoituja esineitä teleskooppipatukka nyrkkirauta tutkanpaljastin  käsiase kumiluotipistooli sähkölamautin
Yle/Sirkka Haverinen

Imatran rajanylityspaikalla löytyi tiistaina venäläisen miehen henkilöautosta nelipiippuinen kumiluotipistooli, joka oli ladattu neljällä kumiluotipatruunalla. Tarkastuksen yhteydessä ajoneuvon hansikaslokerosta löydettiin myös tutkanpaljastin.

Henkilö kertoi rajavartioston kuulustelussa, ettei hän tiennyt esineiden olevan kiellettyjä Suomessa. Henkilön epäillään syyllistyneen ampuma-aserikokseen ja paljastinlaiterikokseen, tiedottaa Kaakkois-Suomen rajavartiosto.

Rajavartiolaitos löysi tiistaina myös toisen venäläisen miehen henkilöautosta kumiluotipistoolin. Mies kertoi kuulusteluissa unohtaneensa ampuma-aseen autoonsa. Kaakkois-Suomen rajavartiosto suoritti esitutkinnan ampuma-aserikoksesta.

Torstaina Nuijamaan rajanylityspaikalla löydettiin venäläisen miehen henkilöauton ovilokerosta sähkölamautin. Henkilön epäillään syyllistyneen vaarallisen esineen hallussapitoon.