Jemenissä siepattu ranskatar palasi kotiin

Ranskan ulkoministerin mukaan Ranska ei maksanut naisesta lunnaita. Nainen lensi kotimaahansa Jemenin naapurimaasta Omanista.

Ulkomaat
Jemenissä siepattua ranskatarta olivat vastassa Ranskan presidentti Francois Hollande (kuvassa vasemmalla), ulkoministeri Laurent Fabius sekä useita ystäviä ja sukulaisia.
Jemenissä siepattua ranskatarta olivat vastassa Ranskan presidentti Francois Hollande (kuvassa vasemmalla), ulkoministeri Laurent Fabius sekä useita ystäviä ja sukulaisia.Ian Langsdon / EPA

Jemenissä siepattu ranskalainen nainen on palannut kotimaahansa. Nainen saapui Ranskaan eilen perjantaina.

Häntä vastassa lentokentällä olivat Ranskan presidentti Francois Hollande, ulkoministeri Laurent Fabius sekä useita ystäviä ja sukulaisia.

31-vuotias nainen ja hänen jemeniläinen tulkkinsa siepattiin Jemenin pääkaupungissa Sanaassa helmikuun 24. päivänä. Tulkki vapautettiin jo maaliskuussa, mutta ranskalaisnainen oli vangittuna lähes puoli vuotta.

Nainen työskenteli Sanaassa Maailmanpankille. Hän oli asunut maassa noin vuoden ennen sieppausta.

Ranskalaisnainen lensi perjantaina kotiin Jemenin naapurimaasta Omanista. Omanilaisen uutistoimiston mukaan maa auttoi ranskalaisen vapauttamisessa. Oman on auttanut usein Jemenissä siepattuja ulkomaalaisia.

Ranskan ulkoministeri Laurent Fabius on sanonut, että Ranska ei maksanut naisesta lunnaita.

Jemenissä ulkomaalaisten sieppaukset ovat yleisiä. Muutama vuosi sitten Sanaassa siepattiin suomalainen pariskunta ja itävaltalainen mies. Suomalaiset ja itävaltalainen olivat vankeudessa noin puoli vuotta, kunnes he pääsivät vapauteen Jemenin naapurimaan Omanin kautta. Virallista tietoa asiasta ei ole, mutta Omanin arvellaan maksaneen sieppaajille lunnaat.

Lähteet: AFP, AP, Reuters