Oslossa lento peruttiin erikoisesta syystä – koko henkilökunta juovuksissa

Turistilennon kapteeni, perämies ja kaksi lentoemäntää jäivät kiinni poliisin puhallustestissä varhain lauantaiaamuna, kertoo Norjan yleisradioyhtiö NRK.

Ulkomaat
Gardermoen lentoasema, lennonjohtotorni ja terminaali.
Gardermoen lentoasema, lennonjohtotorni ja terminaali.AP Graphics Bank

Norjan pääkaupungissa Oslossa on peruttu lento varsin epätavallisen syyn vuoksi. Kaikki lentohenkilökunnan jäsenet jäivät varhain lauantaiaamuna kiinni poliisin puhalluskokeessa.

Asiasta kertoo Norjan yleisradioyhtiö NRK (siirryt toiseen palveluun). Henkilökunta on viety verikokeisiin tarkempia mittauksia varten.

– Kapteeni, perämies sekä kaksi lentoemäntää puhalsivat kaikki yli 0,2 promillen lukemat, operaatiojohtaja Ronny Årstein sanoo NRK:lle. Poliisi ei kerro tarkkoja promillelukemia.

Poliisi ei myöskään ole vahvistanut mistä lennosta on kyse. Norjalaislehti VG:n mukaan (siirryt toiseen palveluun) kyse on Air Balticin operoimasta charteryhtiö Star Tourin lennosta ja lennon kohteena oli Kreetan Hania. Koneessa oli yli 100 matkustajaa.

VG:n haastattelemien matkustajien mukaan Gardermoenin lentokenttähenkilökunta oli tiedottanut, että lento oli peruttu sairaustapauksen vuoksi.

Lento pääsi lopulta lähtemään Oslosta kello 10.30 jälkeen uuden miehistön kanssa. Alun perin koneen oli määrä lähteä kello 5.45.

Hotellityöntekijä käräytti miehistön

Poliisi sai lauantain vastaisena yönä vihjeen, jonka mukaan lentokoneen miehistö oli nauttinut liikaa alkoholia.

– Hotellityöntekijä ilmoitti, että hän epäili miehistön olevan alkoholin vaikutuksen alaisena, Edith Ek Sørensen Norjan poliisista kertoo NRK:lle.