1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Länsirannalla polttopulloiskussa kuolleen pikkulapsen isäkin kuoli

Paljon huomiota herättänyt terrori-isku on johtanut jo toiseen kuolemantapaukseen. Juutalaisterroristien polttopulloiskussa kuoli pikkupoika. Perheen äiti ja 4-vuotias pikkuveli kamppailevat hengestään.

Viranomaiset tutkivat palestiinalaisperheen tuhopoltettua kotia Länsirannalla perjantaina 31. heinäkuuta. Paloa epäillään äärikansallisten juutalaisten sytyttämäksi. Kuva: Jaafar Ashtiyeh / AFP

Länsirannalla äärimielisten juutalaisten tekemässä polttopulloiskussa kuolleen 1,5-vuotiaan lapsen isäkin on kuollut vammoihinsa. Isää hoidettiin israelilaisessa Beersheban sairaalassa.

Terrori-iskussa saivat vakavia vammoja myös perheen äiti ja 4-vuotias isoveli. Myös heidän vammansa ovat vakavia ja hoito jatkuu.

Perheen talo sytytettiin palamaan Länsirannalla sijaitsevassa Duman kylässä heinäkuun lopussa. Talon seinään oli myös maalattu Israelin tunnus, Daavidin tähti, sekä tekstit "kosto" ja "Eläköön Messias".

Isku tuomittiin laajasti niin Israelissa kuin maailmallakin. Israelin johto on määrännyt poliisin tehostamaan äärimielisten juutalaisryhmien kuriinsaamista. Yksi 20-vuotias mies on pidätetty iskuun liittyen.

Israelin poliisi on käyttänyt jutun tutkinnassa poikkeuksellisia keinoja, joiden mukaan epäilty voidaan pidättää ilman syytettä. Yleensä tätä toimintatapaa on käytetty Israelissa palestiinalaisten tekemien terrori-iskujen tutkinnassa.