1. yle.fi
  2. Uutiset

Malin hotelli-isku ohitse – useita kuolleita

Tiedot islamistien tekemässä iskussa ja sen jälkeisessä piirityksessä kuolleista vaihtelevat. Ainakin panttivankien joukossa oli myös ulkomaalaisia.

Ulkomaat
Malin kartta
Yle Uutisgrafiikka

Aseistetut islamistit hyökkäsivät perjantaina kahteen hotelliin Sévaréssa Malin keskiosissa. Malin armeijan joukot piirittivät toista hotellia yön ajan.

Malin armeijan joukot kukistivat hyökkääjät lauantaiaamuna ja vapauttivat jäljellä olleet panttivangit. Armeija sanoi vallanneensa hotellin liittolaistensa avulla, joidenkin tietojen mukaan ranskalaiset joukot avustivat operaatiossa.

Tiedot kuolleiden ja panttivankien määrästä vaihtelevat, mutta ilmeisesti kuolleita on 12. Näistä kolme on ilmeisesti hyökkääjiä ja ainakin viisi Malin armeijan sotilaita. Osa surmansa saaneista oli hotellin työntekijöitä. YK:n Malin rauhanturvaoperaatio MINUSMA sanoi, että yksi sen ulkomaisista työntekijöistä oli saanut surmansa.

Myös tiedot vapautettujen panttivankien määrästä vaihtelevat. Joidenkin tietojen mukaan heitä olisi ollut neljä, mutta joidenkin lähteiden mukaan useampia.

Panttivankien joukossa oli myös ulkomaalaisia. Venäjän ja Ukrainan viranomaiset vahvistivat, että maiden kansalaisia oli panttivankien joukossa. Venäjän suurlähetystön mukaan venäläinen panttivanki oli vapautettujen joukossa. Ukrainalainen panttivanki oli onnistunut pakenemaan jo aiemmin.

Lisäksi hotellissa oli ilmeisesti myös ainakin ranskalaisia ja eteläafrikkalaisia.

Aseistetut islamistit hyökkäsivät perjantaina kahteen hotelliin Sévaréssa Malin keskiosissa. Asemiehet vetäytyivät sisään toiseen hotelliin, jota armeija piiritti koko yön. Hotelli on YK:n rauhanturvaajien ja muiden ulkomaalaisten suosima.

Islamistit pitävät edelleen hallussaan alueita Malin pohjoisosassa, mutta Sévaré on huomattavasti etelään heidän tukialueeltaan. Hallituksen joukot taistelevat yhä islamistikapinallisia vastaan ranskalaisjoukkojen tukemana, kaksi vuotta sen jälkeen, kun Ranskan johtama hyökkäys karkotti melkein eteläiseen pääkaupunki Bamakoon saakka edenneet kapinallisjoukot suuresta osasta maata.

Ranskalla on edelleen alueella yli 1 000 sotilasta.

Lähteet: AP, Reuters, AFP, TASS

Lue seuraavaksi