Halla-aho: "Jotkut mielestään demokratian yläpuolella"

Jussi Halla-aho viittasi Olli Immosen kirjoittelusta syntyneeseen kohuun ja totesi, että kansanedustajaksi pääseminen on osoitus siitä, että henkilö on valinnut parlamentaariset keinot.

politiikka
Jussi Halla-aho puhumassa perussuomalaisten puoluekokouksessa Turun Logomossa lauantaina 8. elokuuta 2015.
Jussi Halla-aho puhumassa perussuomalaisten puoluekokouksessa Turun Logomossa lauantaina 8. elokuuta.Yle

Perussuomalaisten europarlamentaarikko Jussi Halla-aho syyttää kansanedustaja Olli Immosen arvostelijoita demokratian yläpuolelle asettumisesta. Halla-aho puhui lauantaina perussuomalaisten puolueväelle Turun puoluekokouksessa.

Halla-aho viittasi puheessaan "kovan vyörytyksen kohteeksi" Facebook-päivityksensä vuoksi joutuneeseen kansanedustaja Olli Immoseen (ps.).

– Tässä ei nähdäkseni ole kyse vasemmasta ja oikeasta, tässä on kyse siitä, että on kahdenlaisia ihmisiä – niitä, jotka uskovat demokratiaan ja toimivat sen säännöillä, ja niitä, jotka ovat omasta mielestään demokratian yläpuolella.

Halla-aho painottaa, että perussuomalaiset on demokraattiseen prosessiin sitoutunut puolue.

– Jokainen kansanedustaja, mukaan lukien äsken mainittu yksittäinen kansanedustaja, istuu eduskunnassa äänestäjien eli kansan tahdosta. Se, että henkilö on kansanedustaja, on itsessään osoitus siitä, että hän on valinnut parlamentaariset keinot eikä muita keinoja, Halla-aho sanoo.

Halla-aho sai puoluekokousväeltä pitkät aplodit paheksuttuaan tiedotusvälineiden ja joidenkin poliitikkojen kommentointia asiassa.

– Demokratian vihollisiin kuuluvat veistä heiluttavat vastarintaliikkeen miehet ja kiviä heittelevät ns. antifasistit, mutta myös ne pääkirjoitustoimittajat, kolumnistit ja poliitikot, jotka eivät kunnioita kansalaisten vaaleissa osoittamaa tahtoa, vaan pyrkivät sanelemaan, millaisia mielipiteitä eduskunnassa saa olla edustettuna.