Volkkari on elämäntapa: "Tämä kupla vei avioon jo 50 vuotta sitten"

Aaltosten merensininen kuplavolkkari näyttää yhtä komealta kuin 50 vuotta sitten. Silloin se nautti huomiota omistajiensa hääautona. Nyt volkkariharrastajat ovat kerääntyneet ihailemaan sen upeasti säilynyttä olemusta. Antti Aaltosen mukaan volkkareihin on helppo hurahtaa.

Kotimaa
pariskunta seisoo kuplavolkkarin vieressä
Päivi Meritähti / Yle

Antti ja Marja-Liisa Aaltosen hääpäivästä on kulunut tänä viikonloppuna 50 vuotta. Häämatkaa taitettiin juhlapäivänä isä-Aaltosen upouudella kuplavolkkarilla, joka oli erityisen komea auto siihen aikaan. Siltä se näyttää edelleenkin vuosikymmeniä myöhemmin.

– Auto jäi isän kuoltua talliin noin 30 vuodeksi, mutta nyt päätimme pistää sen jälleen kuntoon hääpäiväksi. Itse olen koko tuon ajan ajanut pelkästään volkkareilla ja kilpaillutkin niillä, joten olen tavallaan volkkarinkin kanssa naimisissa, Antti Aaltonen toteaa.

Tarinat yhdistävät harrastajia

Aaltoset saapuivat viettämään hääpäiväänsä Porin Siikarannassa järjestettäville VW West Festeille. Siellä kuplan tarina levisi nopeasti ja merensinisestä menopelistä tuli yksi festivaalin keskipisteistä.

Festivaalin järjestäjä Mikko Pihala kertoo, että tarinat autojen takana ovat omiaan liittämään harrastajia yhteen. Nytkin Siikarannassa on ainakin sata volkkaria ja sitäkin enemmän harrastajia.

– Autohan se on mikä yhdistää, mutta jokaisen auton takaa löytyy ihminen ja tarina. Kun samanhenkistä porukkaa kerääntyy samaan paikkaan, niin tunnelma on taattu, Pihala vakuuttaa.

Kuplat kääntävät päitä

Mikko Pihalan mukaan volkkarit kääntävät myös muiden kuin harrastajien päitä. Erityisesti kuplat kiinnostavat monia.

– Se johtuu varmaan muotoilusta. Ovathan nämä upean näköisiä eikä volkkareita enää valmisteta, niin mukana on tiettyä nostalgiaa.