1. yle.fi
  2. Uutiset

Soini jatkaa perussuomalaisten puheenjohtajana

Timo Soinilla ei ollut perussuomalaisten puheenjohtajaksi vastaehdokasta. Jussi Niinistö äänestettiin puolueen ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi ja Hanna Mäntylä toiseksi. Kolmannen varapuheenjohtajan vaalissa järjestettiin toinen kierros Sebastian Tynkkysen ja Juho Eerolan välillä.

politiikka
Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini ennen perussuomalaisten puoluekokouksen alkua Turun Logomossa lauantaina 8. elokuuta.
Jussi Nukari / Lehtikuva

Timo Soini jatkaa perussuomalaisten puheenjohtajana. Soini oli ainoa ehdokas, joten hänen valintansa oli yksimielinen.

– Lämmin kiitos jälleen. Olen teidän miehenne. I'm your man, Soini kiitti lyhyesti puolueväkeä.

Oululainen yrittäjä, Oulun perussuomalaisten rahastonhoitaja Raimo Rautiola oli aikeissa haastaa Soinin, mutta hän perääntyi kisasta tänään.

Timo Soini on johtanut perussuomalaisia vuodesta 1997.

Niinistö ja Mäntylä varapuheenjohtajistoon

Puolueen ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi valittiin äänestyksen tuloksena Jussi Niinistö. Niinistö sai 584 ääntä, kun vastaehdokkaana ollut Ilpo Haalisto sai 46 ääntä.

Toiseksi varapuheenjohtajaksi puoluekokousväki valitsi jatkamaan Hanna Mäntylän. Hän sai vaalissa 574 ääntä. Vastaehdokas Pekka M. Sinisalo jäi 125 ääneen.

Tynkkynen haastoi Eerolan 2. äänestyskierroksella

Kolmannen varapuheenjohtajan vaalissa jouduttiin sen sijaan järjestämään toinen kierros, sillä yksikään ehdolla olleista ei saanut yli puolta annetuista äänistä.

Toisella kierroksella vastakkain olivat kaksi eniten ääniä saanutta: Sebastian Tynkkynen ja Juho Eerola. Tynkkynen valittiin lopulta kolmanneksi varapuheenjohtajaksi.

Lue seuraavaksi