Hyppää sisältöön

Armin van Buuren: Suomalaiset ovat käsittämättömän hulluna tranceen – video

Helsingin ja Pärnun Weekend-festivaaleilla soittava Armin van Buuren hehkuttaa Ylen haastattelussa Suomen tanssimusiikkipiirejä. Maailman suosituimpiin dj-tuottajiin lukeutuva artisti aloitti uransa tekemällä piraattiradio-ohjelmaa.

Hollantilainen dj-tuottaja Armin van Buuren esiintymässä Weekend Balticin päälavalla perjantaina.

Armin van Buurenilla on kiire suhata kahden paikkakunnan välillä tänä viikonloppuna. Perjantaina Pärnussa soittanut tähti esiintyy lauantaina Helsingissä. Helsinki on dj-tuottajalle tuttu paikka.

– Jostain syystä Suomessa trance on ollut aina valtavan suosittua. Paljon suositumpaa kuin muissa naapurimaissa. Helsinki on mahtava keikkapaikka, kertoo Armin van Buuren Ylen haastattelussa Pärnussa.

Van Buuren on äänestetty maailman parhaimpien tiskijukkien joukkoon vuosikausia. Hollantilais-dj:llä on oma levymerkki, hän toimii tuottajana ja pitää suosittua radio-ohjelmaa. Hänen suosionsa on elektronisen tanssimusiikin mittakaavassa kestänyt jo pitkään, 15 vuotta.

– En tietenkään voi soittaa enää 300 keikkaa vuodessa niin kuin ennen, koska minulla on vaimo ja kaksi ihanaa lasta. Mutta sitä pitää vain kerätä ympärilleen hyvä porukka tekijöitä auttamaan ja ei saa polttaa itseään loppuun. Rakastan musiikintekemistä niin paljon.