Hyppää sisältöön

Rasismin vastainen mielenosoitus keräsi yli 2 000 Turun keskustaan

Meillä on unelma -mielenosoituksessa on paikalla olevan toimittajan mukaan hyvä tunnelma.

Kuva: Minna Rosvall / Yle

Turussa osoitettiin lauantaina mieltä monikulttuurisuuden puolesta. Iltapäivällä järjestetty Meillä on unelma -mielenosoitus keräsi poliisin arvion mukaan Turun kauppatorille runsaat 2 000 ihmistä.

Turun monikulttuurinen maahanmuuttajaväestö on tapahtumassa hyvin edustettuna, kertoo Yle Turun toimittaja Minna Rosvall.

Hänen mukaansa tunnelma on korkealla eikä ilmapiiri ole mitenkään uhkaava. Paikalla on myös runsaasti järjestyksenvalvojia.

– Tämä on rakkauden puolesta ja tasa-arvon puolesta järjestettävä tapahtuma, joka korostaa sitä, että kaikkien puolueiden pitää sitoutua torjumaan syrjintä, kiusaaminen ja rasismi, kuvasi mielenosoitukseen osallistunut vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö Ylelle.

Niinistö vetosi tapahtumassa pitämässään puheessa kaikkiin puolueisiin ja puoluejohtajiin rasismin torjumiseksi. Myös hallituksen on hänen mukaansa varmistettava, että Suomi pysyy moniarvoisena ja avoimena maana.

Samaan aikaan Turussa on käynnissä perussuomalaisten puoluekokous. Monikulttuurisuutta tukevia Meillä on unelma -mielenosoituksia on järjestetty myös muissa kaupungeissa kansanedustaja Olli Immosen (ps.) Facebook-kirjoituksesta syntyneen kohun jälkeen.

Turussa järjestettiin tänään myös kello 18 alkanut anarkistien mielenosoitus rasismia ja fasismia vastaan.

Päivitetty 9.8. klo 10.50: Lisätty poliisin arvio tapahtuman osallistujamäärästä.