1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Kuusi loukkaantunut vakavasti monsteriauton renkaan lennettyä katsomoon

Ainakin kaksi Alahärmässä tapahtuneessa onnettomuudessa loukkaantuneista on lapsia. Kuuden vakavammin loukkaantuneen lisäksi ainakin yksi ihminen on loukkaantunut lievemmin.

Kotimaan uutiset
Kartta
Yle Uutisgrafiikka

Kuusi ihmistä on loukkaantunut vakavasti Power Truck -autotapahtumassa Kauhavan Alahärmässä. Onnettomuus tapahtui, kun monsteriautosta irronnut suuri rengas lensi katsomoon.

Ainakin kaksi loukkaantuneista on alle kouluikäisiä lapsia.

Vakavasti loukkaantuneet eivät ole pystyneet liikkumaan, mutta ovat kaikki kuitenkin pystyneet puhumaan. Loukkaantuneet kuljetettiin hoitoon Seinäjoelle.

– Kaikki ovat sillä tavalla loukkaantuneita, varmaan sisäisillä vammoilla, että pitää tutkia tarkemmin, palomestari Ossi Laitala Etelä-Pohjanmaan pelastuslaitokselta arvioi illalla viiden jälkeen.

Kuuden vakavasti loukkaantuneen lisäksi ainakin yksi ihminen loukkaantui lievemmin.

Onnettomuus tapahtui tänään lauantaina noin kello 16.30.

– Nyt on tilanne se, että on saatu ambulansseihin kaikki, Laitala sanoi.

Rengas katsomoon aidan ja pakettiauton kautta

Katsomoon lentänyt rengas oli kooltaan Laitalan mukaan yli metrin korkuinen ja noin metrin levyinen. Suurikokoisen renkaan mukana katsomoon lensi myös osa akselia.

Pelastuslaitoksen mukaan irronnut rengas osui ensin aitaan, sen jälkeen tyhjään pakettiautoon ja lensi siitä edelleen katsojien sekaan.

Pelastuslaitos kertoo, että onnettomuushetkellä alueen läheisyydessä oli jo valmiiksi pelastuslaitoksen yksikkö ja järjestyksenvalvojia. Lisäksi sivullisina olleet terveydenhoitoalan ammattihenkilöt tulivat nopeasti auttamaan loukkaantuneita.

Power Truck -tapahtuma järjestetään Powerpark-monitoimipuistossa.

Onnettomuudesta kertoi ensimmäisenä Iltalehti (siirryt toiseen palveluun).

Lue seuraavaksi