1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Vihjailu toimittajan kuukautisista oli liikaa – Donald Trumpille porttikielto puhetilaisuuteen

Mielipidemittauksissa menestynyt Trump esitti paheksutun kommentin naistoimittajan kysyttyä tiukkoja kysymyksiä torstain ehdokastentissä.

Donald Trump. Kuva: Mandel Ngan / AFP

Yhdysvaltain republikaanipuolueen presidenttiehdokkaaksi pyrkivä miljardööri Donald Trump on saanut porttikiellon puhetilaisuuteen tuoreimman möläytyksensä vuoksi. Trump närkästyi torstaina käydyssä republikaaniehdokkaiden ensimmäisessä tv-tentissä saatuaan mielestään vääränlaisia kysymyksiä.

Äkäinen Trump vihjaili konservatiivisen Fox News -uutiskanavan toimittajan Megyn Kellyn tiukkojen kysymysten johtuneen kuukautisista.

– Oikein näki, kuinka veri valui hänen silmistään ja hänen ties mistä, Trump töräytti tv-väittelyn jälkeen.

Trumpin käytös toimittajaa kohtaan on tuomittu laajalti ja republikaaninen RedState ilmoittikin, ettei Trump ole enää tervetullut sen tänään lauantaina järjestämään tilaisuuteen. RedStaten mukaan Trumpin sijasta puheen tilaisuudessa pitää toimittaja Megyn Kelly.

Porttikiellon jälkeen Trump haukkui tilaisuuden järjestäjät ja väitti tarkoittaneensa kommentillaan nenäverenvuotoa.

Trump on kampanjansa aikana vaeltanut skandaalista toiseen ja ehtinyt haukkua muun muassa meksikolaiset ja muut republikaanien presidenttiehdokkaaksi pyrkivät poliitikot. Mielipidetiedustelujen mukaan Trump on kaikesta huolimatta suosituin republikaanien ehdokas.