Perussuomalaisten Sebastian Tynkkynen: BB-tähdestä puolueen varapuheenjohtajaksi

Perussuomalaisten tuore varapuheenjohtaja Sebastian Tynkkynen on nuoresta iästään huolimatta ehtinyt kokeilla kaikenlaista. Vuonna 2011 hän osallistui Big Brotheriin näyttääkseen katsojille toisenlaisen roolimallin.

Kotimaa
Perussuomalaisten kolmanneksi varapuheenjohtajaksi valittu Sebastian Tynkkynen perussuomalaisten puoluekokouksessa Turun Logomossa sunnuntaina 9. elokuuta 2015.
Perussuomalaisten kolmanneksi varapuheenjohtajaksi valittu Sebastian Tynkkynen perussuomalaisten puoluekokouksessa Turun Logomossa sunnuntaina 9. elokuuta.Jussi Nukari / Lehtikuva

Perussuomalaisten kolmanneksi varapuheenjohtajaksi on noussut nuori Sebastian Tynkkynen.

Oululainen Tynkkynen on toiminut perussuomalaisten nuorten puheenjohtajana vuodesta 2015. Nuoresta 26 vuoden iästään huolimatta hän on ehtinyt muun muassa vastustamaan pakkoruotsia, ajamaan Suomea irti eurosta ja osoittamaan huolensa korkeakoulutuksesta.

Jotkut voivat tunnistaa Sebastian Tynkkysen jostain aivan muualta kuin politiikasta. Hän on nimittäin entinen Big Brother -kilpailija vuodelta 2011.

– Lähdin BB-taloon näyttääkseni katsojille toisenlaisen roolimallin, Tynkkynen kertoi maaliskuussa Yle Puheen haastattelussa.

Avoimesti biseksuaali BB-Sebastian jäi kisassa kuudenneksi.

Unelmana parempi yhteiskunta

Tynkkynen opiskelee viimeistä vuottaan luokanopettajaksi Oulun yliopistossa. Vuonna 2012 hän oli perussuomalaisten ehdokkaana kunnallisvaaleissa, mutta jäi varavaltuutetuksi. Myös kansanedustajan paikka vuoden 2015 eduskuntavaaleissa jäi haaveeksi.

Vaalikoneen haastattelussa Tynkkynen kertoi, että valtion menoja tulisi leikata muun muassa kehitysavusta ja maahanmuutosta (siirryt toiseen palveluun). Hän myös kannatti Suomen tiedusteluyhteistyötä Yhdysvaltojen kanssa terrorismin torjumiseksi. Unelmakseen Tynkkynen mainitsi vaikuttamisen paremman yhteiskunnan puolesta.

Uutena perussuomalaisten varapuheenjohtajana Tynkkynen aikoo jatkaa tiukkaa eurolinjaansa.

Perussuomalaisten kohujen selvittelijä

Nuorten puheenjohtajana Tynkkynen on usein ollut selvittelemässä perussuomalaisten ympärillä olleita kohuja. Esimerkiksi maaliskuussa hän kertoi YleX:n haastattelussa, miksi perussuomalaisten nuorisojärjestö poltti EU:n tähtilipun Mikkelissä.

– Olemme siirtyneet EU-kriittisestä linjasta EU-vastaiseen linjaan, Tynkkynen sanoi.

Viimeksi heinäkuussa Tynkkynen ilmaisi oman näkemyksensä kansanedustaja Olli Immosen aiheuttamaan kuohuntaan. Tynkkysen mielestä Immosen monitulkintainen Facebook-viesti loi vääriä mielikuvia, mutta hän ihmetteli asiasta noussutta kohua.

Tynkkynen on vakaumuksellinen kristitty ja kuuluu seksuaalivähemmistöön, mutta pysyi silti viime vuonna puolueensa linjalla, eikä kannattanut tasa-arvoista avioliittolakia.

– Avioliitto on hyvin vanha käsite. En itse ole valmis vielä muuttamaan lakia, Tynkkynen kertoi tuolloin Aamulehden haastattelussa (siirryt toiseen palveluun).