Perussuomalaisten johdossa jatkava Soini: Uskottava vastaehdokas olisi ollut näpäytys

Puoluejohto pysyi muuten entisellään, mutta Perussuomalaisten nuorten puheenjohtaja Sebastian Tynkkynen valittiin perussuomalaisten puoluekokouksessa eilen puolueen 3. varapuheenjohtajaksi.

politiikka
Timo Soini
Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini.Jussi Nukari / Lehtikuva

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini ei pidä Perussuomalaisten nuorten puheenjohtajan Sebastian Tynkkysen valintaa puolueen kolmanneksi varapuheenjohtajaksi näpäytyksenä puoluejohdolle. Tynkkynen voitti eilen toisella äänestyskierroksella kansanedustaja Juho Eerolan.

– Äänestettiin vapaasti. Kenttäväki toivoi laajasti, että puheenjohtajistossa on joukossa joku, joka ei ole kansanedustaja eikä ministeri, Soini kuvailee.

Soinin mielestä näpäytys johdolle olisi ollut, jos puolueen puheenjohtajalla, eli hänellä, olisi ollut uskottava vastaehdokas. Oululainen Raimo Rautiola oli aikeissa haastaa Soinin, mutta hän vetäytyi kisasta.

Soini muistutti, että myös puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo valittiin uudelle kaudelle ilman vastaehdokkaita.

– On tervettä, että puolueessa äänestetään, Soini huomauttaa.

Uudelle kaksivuotiskaudelle puolueen johtoon valittu Soini painotti jälleen, ettei hän ole lähdössä mihinkään. Mutta onko nyt alkamassa Soinin viimeinen kausi perussuomalaisten johdossa?

– Ei voi sanoa, että viimeinen kausi olisi alkanut. Vastahan tässä on alkuun päästy, puoluetta vuodesta 1997 johtanut Soini kommentoi.

Brittien mahdollinen EU-ero "keskustelun paikka"

Soini kommentoi myös Britannian mahdollista eroa Euroopan unionista. Ulkoministerin mukaan se olisi loppu nykyisenlaiselle Euroopan unionille.

Britannia neuvottelee uusista ehdoista EU-jäsenyydelleen. Soini painottaa Britannian pääministeri David Cameronin haluavan pitää maan Euroopan unionissa, mutta brittien omilla ehdoilla. Cameron on lupaillut kansanäänestystä Britannian EU-jäsenyydestä vuoteen 2017 mennessä.

Soinin mukaan kaikkien EU-maiden on keskusteltava, onko järjestelmä toimiva, jos yksi maa irrottautuu unionista.

– Jokaisen maan on katsottava peiliin. Mutta ei mennä asioiden edelle, Soini sanoo.